BARO BAŞKANI DAVAYA KATILDI

BARO BAŞKANI DAVAYA KATILDI

Yaşandığı günden bu yana tüm Türkiye?yi kahreden ve şiddet gören kadınların simgesi haline gelen Özgecan Aslan cinayeti davası bugün Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davayı Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay da izledi.

Evine gitmek için bindiği dolmuşta şoför Suphi Altındöken?in tecavüzüne uğrayan ardından yakılarak katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan davasının karar duruşması bugün Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi?nde görüldü.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından; mahkemeye gönderilen sanık Fatih Gökçe hakkında verilen kısmi bozma kararının görüşülerek karara bağlandığı duruşmada, davacı avukatlar mahkeme heyetinin kısmi bozma kararına direnme kararı alması için verdikleri mücadeleyi sürdürdü. Düzce Baro Başkanı Azade Ay da, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün yapılan oturuma katılarak, dosyaya Düzce Barosu adına katılma talebinde bulundu. Ay, mahkemenin ilk kararda direnmesi gerektiğini bildirerek ?dosyanın ve tüm kadın cinayetlerinin takipçisi olacağız? dedi.

Ay, yerel mahkeme tarafından en üst sınırdan ceza verildiğine dikkat çekerek ? bu dava sonucunun diğer davalar için emsal nitelikte olması ve Özgecan Aslan cinayetinin, toplum vicdanını derinden yaraladığı gözetilerek yerel mahkemenin, Yargıtay?ın kısmi bozma kararına karşı direnmesini istiyoruz? şeklinde açıklamada bulundu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.