EK GELİR SAĞLADI

EK GELİR SAĞLADI

Akçakocalı Kızılay Emeklisi evinin bodrumunda solucan gübresi üretip para kazanıyor.

 

Kızılay Genel Müdürlüğü?ndeki görevinden emekli olduktan sonra  Ayazlı?da oturduğu evin bodrum katında  25-30 metrekarelik alanda  solucan gübresi işine başlayan Zeki Çakmak önemli bir ek gelir elde ediyor.


Oğlunun ve gelininin  önerisi ile  solucan gübresi işini araştırmaya başladığını belirten Kızılay  emeklisi  58 yaşındaki Zeki Çakmak, ?Bir süre araştırma yaptım ve nihayetinde birkaç küçük denemeden sonra evimin altında 100 bin solucan alarak bu işe başladım. Yaklaşık sekiz aylık sürede 5 tona yakın gübre elde ettim. 15 bin liralık bir kazanç elde ettim. Şu anda aylık olarak 3 bin TL kazanıyorum diyebilirim. Solucan kapasitesini arttırdığım oranda gelir de artacak. Büyütmeyi düşünüyorum? dedi.

Avrupa?nın 60-70 yıldır solucan gübresi kullandığını, Türkiye?de ise yeni başlandığını , solucan gübresi kullanarak toprakları kimyasal gübrenin zararlarından arındırarak eski verimine kavuşturulabileceğini, Uzmanların  Ürün kalitesi, verim ve insan sağlığı için solucan gübresinin çok önemli olduğunu söylediklerini ifade eden Çakmak ? Hem insan sağlığına hem de ülke ekonomisine  katkısı için solucan gübresinin daha fazla yaygınlaşması gerektiğine inanıyorum. Çok zahmetli bir iş değil . İlk başlarken bazı meşakkatleri var tabi her işte olduğu gibi. Ufaktan başlayarak yavaş yavaş büyüterek önemli bir gelire ulaşmak mümkün. Çok fazla mühendislik isteyen çok zor bir iş değil.  Kapasitemi giderek artırmayı ve bir milyona ulaşmayı düşünüyorum. Böylece aylık kazancımı 10 bin liraya kadar çıkarabileceğim kanısındayım. 20 kiloluk torbalar halinde de satışını yapıyorum toptan alanlar da var. Özellikle fındıkçılar ilgi gösteriyor? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.