SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in istifasının ardından kafalarda ki tek soru işareti şimdi ne olacak oldu? Yeni Başkan adayının belirlenmesine kadar süreç nasıl işleyecek.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş bugün istifasını gerekçeleriyle resmi olarak açıkladı.  Başkan Keleş?in istifasının ardından sürecin nasıl işleyeceği merak konusu oldu.

 

Düzce Valisi Zülkif Dağlı Düzce Belediye Meclisini 10 gün içerisinde toplanmasını sağlayacak. Meclis birinci başkan vekili tarafından toplanacak. Onun bulunmaması dahilinde ikinci başkan vekili olacak. Onunda bulunmaması dahilinde Meclisin en yaşlı üyesi Belediye Başkan Yardımcısı 1956 doğumlu Ali Güney tarafından toplanacak. Ancak Ali Güney'in Aralık ayına kadar raporlu olduğu öğrenilirken, meclise kimin başkanlık edeceği de henüz netlik kazanmadı.

Meclisin toplanmasının ardından Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Vekilleri seçilecek.

Belediye başkanı veya başkan vekili belediye meclis üyeleri arasından ve gizli oyla seçilecek.

İlk iki oylamada üye tam sayısı olan 32'nin 3'te 2'si aranacak. Yani bu sayı 22.

Üçüncü oylamada ise salt çoğunluk kimdeyse o belediye başkanı olarak atanacak. İkinci aday ise Belediye Başkan Vekili olacak.

Yeni seçilen belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresi ile sınırlı olacak. Başkan vekili, yeni başkan seçilinceye veya görevden uzaklaştırılmış başkan göreve dönünceye kadar görev yapacak.

Belediye başkanı veya başkan vekili seçilinceye kadar belediye başkanlığı görevi, meclis birinci başkan vekili, bulunmaması durumunda ikinci başkan vekili, onun da bulunmaması durumunda vali tarafından görevlendirilecek bir kamu görevlisi tarafından yürütülecek..

Yaşanan gelişmeler üzerine bugün Valilikte bir toplantı düzenlendiği duyumu alınırken, bu akşam Ekim ayının ilk birleşimini gerçekleştirecek olan meclisin toplanıp toplanmayacağının da bu toplantıda kararlaştırılacağı öğrenildi.Yapılan toplantının ardından Valilik kararı ile meclis toplantısı ertelendi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.