MİLLETVEKİLLERİNE RAPORU ANLATTI

 MİLLETVEKİLLERİNE RAPORU ANLATTI

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir,  başkanlığını yaptığı ''Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ve Boşanma Olaylarına Dair Komisyon Raporu'' hakkında mecliste konuşma yaptı.

 

 

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Raporu üzerine mecliste Ak Parti grubu adına söz aldı.

Komisyonun TBMM'de bulunan dört partinin ortak kararıyla kurulduğunu, 14 Ocak 2016 tarihinde çalışmalarına başladığını söyleyen  Keşir, tüm çalışmalar ve önerileri içeren raporun da 16 Mayıs 2016 tarihinde Başkanlık makamına sunulduğunu belirtti.

 

 Bütüncül olarak ele alındı

Dört aylık görev süresi içinde Komisyon çalışmalarında aile birliğinin korunması ve boşanma olaylarını, aile kurumunu oluşturan eşler, çocuklar kadar aile büyükleri, kardeşler, yakın akraba etkileri gibi bütün unsurları bütüncül olarak ele aldıklarını söyleyen Keşir, Komisyon çalışmaları kapsamında araştırma ve incelemeler için 19 toplantı yapıldığını, bakanlık birim ve kamu kurumlarından çok sayıda uzmanın, bürokratın ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin, akademisyenlerin, mağdur aile bireylerinin, örnek ailelerin, medya profesyonellerinin görüşüne, tanıklığına ve uzmanlığına başvurulduğunu belirtti.

 

Haklar kadar görevler de önemli

Keşir, ? alanda uzun zamandır çalışan uzman görüşleri ve yapılan araştırmalar göstermiştir ki Türk aile yapısı geçirdiği değişim ve dönüşümde bazı sorunlar yaşamakla birlikte dünyada hâlâ güçlü, sağlıklı yapılardan biridir. Sağlıklı bir ailede haklar kadar görevler de önemli yer tutar. Kadın, erkek, çocuk, yaşlı tüm aile bireylerinin hakları kadar durum ve şartlara göre değişse de sorumlulukları vardır. Güçlü bir ailede aile bireyleri çözüm için ortak gayret gösterirler.? Dedi.

 

En fazla sorun iletişimde

Milletvekillerine, Komisyon çalışmaları sırasında ele alınan sorun ve çözüm önerilerinden bazı başlıklar sunan Keşir, Türk aile yapısı araştırmasının sonuçlarına göre ailelerin en fazla iletişim konusunda sorunlar yaşadığının ortaya çıktığını vurguladı.

Keşir, ? Aile bireyleri sorunlarını konuşarak değil, sessiz kalarak, küserek ifade etmektedirler. Bu durumda sorunlar çözülememekte, aile çözümün değil, sorunun merkezi hâline gelmektedir. Aileyi güçlendirmek ve sorun çözme kapasitesini geliştirmek amacıyla devam eden aile eğitim programlarının ve aile danışmanlığı hizmetlerinin yaygınlaştırılması önem arz etmektedir. Aile bütünlüğünü etkileyen kadına yönelik şiddet konusunda değişen ihtiyaçlara göre hukuksal düzenlemelerin yapılması gerektiği anlaşılmaktadır. Okulda, sporda görülen şiddet eğilimini azaltıcı, koruyucu önleyici tedbirleri artırmaya yönelik bütüncül çalışmalar yapılmalıdır. Şiddetle mücadele şiddet kolluk ya da yargıya intikal ettikten sonra yapılacak cezayi müeyyidelerle sınırlı kalmamalıdır. Bu anlamda, disiplinler arası bir yaklaşımla ilgili kurumların eş güdümle çalışması önem arz etmektedir. 6284 sayılı Kanun'un uygulaması sırasında bazen sorunlarla karşılaşılmaktadır. Mesela, koruma tedbir kararlarının izleme ve değerlendirilmesi konusunda bir çalışmaya ihtiyaç olduğu yine Komisyon çalışmalarımızda ortaya çıkmıştır. Kadın yoksulluğu, kadına yönelik şiddet ve erken yaşta evliliklerin azaltılmasının en önemli yolu kadının eğitim ve istihdama erişiminin artırılmasıyla mümkündür.? Şeklinde konuştu.

Keşir, Komisyon raporunun ailenin varlığını güçlü ve sağlıklı bir şekilde sürdürmesini amaçlayan, aileyi sorunun değil çözümün merkezi olarak gören, kadim doğrular ve yeni gerçekleri dikkate alan bütüncül politikalar üretilmesi ve uygulanmasına vesile olmasını dileyerek sözlerini tamamladı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.