Atatürk silüeti ortaya çıktı

Atatürk silüeti ortaya çıktı

Karadağ sırtlarına yansımaya başlayan Atatürk'ün silüetini çocuklar ve vatandaşlar merakla izledi. Silüeti izlemeye gelen Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Atatürk'ün silüetinin her yıl 15 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında Ata Mahallesi'nde saat 17.55-18.10 arasında net bir şekilde görüldüğünü dile getirdi.


Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Atatürk'ün silüetini görmek isteyen vatandaşları 7 Temmuz tarihinde bu yıl 16'sını düzenleyecekleri 'Atatürk'ün İzinde Gölgesinde Damal Şenlikleri'ne davet etti. Başkan Fidan festival alanındaki hazırlıkları da yerinde inceleyerek festivalle ilgili bilgi verdi. Fidan, "Görüldüğü gibi bugün hava açık olması nedeniyle atamızın silueti görülmeye başlandı. Doğanın bize sunduğu bu mucizeyi, bu armağanı etkinliklerle kutlamak istiyoruz. Bu yılda 16. kez etkinlik düzenleyeceğiz. Amacımız 7 Temmuz tarihinde yapacağımız kutlamalara herkesin gelmesi ve gelip bu doğa mucizesini görmesini sağlamak" dedi.Bu arada Abbas Birçol adlı 84 yaşındaki vatandaş, silueti izlerken Atatürk'e yazdığı şiirini de okudu.

SİLÜETİN İLK ORTAYA ÇIKIŞI

Atatürk silüeti, ilk defa 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları GenelkurmayBaşkanlığı'na gönderildi. Kumru, 1988 yılında bu fotoğrafıyla bir gazetenin düzenlediği amatör fotoğrafçılık dalında birincilik ödülü elde etti. Bu arada Damal ilçesinde 1995'den itibaren temmuz ayı içinde Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri düzenleniyor. Bu yılki şenlik ise 9 Temmuz'da düzenlenecek.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.