SGK MÜDÜRÜNDEN İŞVERENLERE ÖNEMLİ UYARI

SGK MÜDÜRÜNDEN İŞVERENLERE ÖNEMLİ UYARI

Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Necmi Köroğlu, işverenlerin geçen yıl ile bu yılın ilk iki ayına ait olan ve ertelenen sigorta prim borçlarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Köroğlu işveenlerin var olan haklarından mahrum kalmamaları için , ?Ertelediğimiz sigorta primlerinizin zamanında ödenmesi unutulmamalıdır? dedi.

 

 

2016 yılında asgari ücretin 1647 TL?ye yükselmesi dolayısıyla işverenler üzerindeki işçilik maliyetini azaltmak amacı ile 2016 yılında asgari ücret desteği getirildiğini hatırlatan SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerin ertelenen prim borçlarının ödeme zamanının geldiğini bildirdi ve işverenlere uyarıda bulundu.

Köroğlu, ? İşverenlerin 2016 Aralık ayı ve 2017 Ocak ve Şubat aylarına ait primlerinin ödenmesi kanun ile 2017 Ekim, Kasım ve Aralık ayına ertelenmişti. İlimizde ertelenen sigorta primlerinden 2016 yılı Aralık ayından 16 milyon 359 Bin 23 TL 32 Krş. , 2017 Ocak ayından 16 milyon 88 Bin 744 TL, Şubat ayından 16 milyon 520 Bin 226 TL, kalan alacağımız bulunmaktadır. Ertelenen sigorta primlerinden ilkinin ödeme süresi gelmiştir. 2017 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta primlerinin 2017 ekim ayı sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca 2017 ocak ayına ait sigorta primlerinin 2017 Kasım ayı sonuna kadar, 2017 şubat ayı ertelenen primlerin ise 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.? Dedi.  

Köroğlu, İşverenlerin başta asgari ücret desteği olmak üzere 5 puanlık prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmalarının  prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödenmesine bağlı olduğunu söyledi.

Köroğlu, ? Ayrıca süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezasıyla karşılaşmamak, işverenlerimizin hali hazırda yararlandıkları, yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşvikinden mahrum kalmamaları , bu haklarının devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçlarıyla birlikte yapılandırılmış eski borçlarını ödeme süresi gelmiştir. Ertelediğimiz sigorta primlerinizi zamanında ödenmesi unutulmamalıdır.? Şeklinde bilgi verdi.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.