İL MİLLİ EĞİTİMDEN ALKIŞLANACAK HAREKET

İL MİLLİ EĞİTİMDEN ALKIŞLANACAK HAREKET

Geçtiğimiz günlerde,  yaşıtları okuldayken o ? boyundan büyük iş yapıyor? başlığıyla küçük bir kağıt toplayıcısı çocuğu taşıdığımız haberimiz ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Kimlik ve adres bilgisi olmamasına rağmen sadece  haberimizdeki fotoğrafı ile çocuğa ulaşıldı ve o çocuk memleketine gönderilerek okula yeniden başlaması sağlandı.

 

 

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alkışlanacak hareket. Geçtiğimiz günlerde yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından haber ekibimizin şehir merkezinde rastladığı bir görüntüyü paylaşmış,  binlerce çocuk okula giderken yaşıtları kadar şanslı olmayan bir çocuğun sokakta boyundan büyük işler yaparak yaşam mücadelesi verdiğini ekranlara taşımıştık.  

Bizler adını ve nerede oturduğu  bilgisini alamadan ortadan kaybolan çocuk için İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit?in talimatı ile başlayan araştırma sonucunda, küçük çocuğun sadece haberimizde yayınlanan fotoğrafından yola çıkılarak adresine ulaşıldı. Soğukpınar mahallesinde oturduğu bilgisine ulaşılan çocuk için, oturduğu adrese en yakın okul müdürü görevlendirildi ve çocuğun aslen Şanlıurfa Viranşehirli olduğu, Düzce?ye mevsimlik işçi olarak annesi ile geldiği, Soğukpınar mahallesinde amcasının yanında ikamet ettiği öğrenildi.

Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve okul müdürlerinin girişimi ile, küçük çocuk memleketine gönderilirken Viranşehir Üçdam ortaokulu 7. sınıfta okuyan çocuğun bugün itibariyle eğitimine kaldığı yerden devam etmeye başladığı öğrenildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.