VALİLİK'TEN AÇIKLAMA YAPILDI

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA YAPILDI

Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, Uzunmustafa ilkokulu arkasında bulunan ek binada eğitim görerek buradan mezun oluyor. Ancak, ek binanın önündeki tabelaya  yeni başlayan uygulama ile Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu yazılınca ve talep var denilerek açılan okula sadece 2 başvuru olunca veliler isyan etti.

 

 

Düzce?de geçtiğimiz günlerde yapılan düzenleme ile, İmam Hatip Ortaokullarının halkın taleplerini karşılayamadığı gerekçesi ile 5 okul bünyesinde daha imam hatip ortaokulu açıldığı duyurulmuştu.

Eğitim sistemi içerisinde faaliyetini sürdüren imam hatip ortaokullarına halkın ilgisinin arttığı, mevcut okulların kapasitesinin vatandaşların taleplerini karşılayamadığı vurgulanan açıklama ile  Düzce Merkezde bulunan ve imam hatip ortaokulu olmayan Aziziye, Uzunmustafa, Kültür, Şerefiye, Camikebir, Cedidiye, Nusreddin, Burhaniye, Hamidiye, Beyciler, Karaca, Metek TOKİ, Koçyazı mahallelerine hizmet vermesi için, bu mahallelerin adres kayıt bölgesinde bulunan Mustafa Kemal, Hikmet Akın ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokullarının bünyesinde veli talepleri de göz önünde bulundurularak imam hatip ortaokulları açıldığı bildirilmişti.

Bu düzenleme ile birlikte Mustafa Kemal Ortaokulunun Uzunmustafa İlkokulunun arkasında bulunan ek binasının önüne ? Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu? tabelası konuldu. Her şey bu tabelanın konulmasıyla başladı. Mustafa Kemal Ortaokulu velileri isyan etti. Nedeni ise, okulun 8. sınıf öğrencilerinin bu ek binada eğitimlerini tamamlayarak Mustafa Kemal Ortaokulundan mezun olmalarıydı. Ancak okulun önüne iki ayrı tabela konulmasındansa sadece İmam hatip ortaokulu tabelasının konulmasına tepki gösteren veliler, üstelik talep çok gerekçesi ile açılan okula sadece 2 başvurunun olması nedeniyle sınıf açılamadığını da söyleyerek tepkilerini dile getirdiler. Kendi okullarının tabelası olmamasından duydukları rahatsızlığı okul idarecilerine ileten veliler, henüz çözüme kavuşmadığını söylerken, sistemden kaynaklanan uygulama nedeniyle idarecilerin çözüm üretemediği bilgisinin kendilerine verildiğini kaydettiler.

Veliler ayrıca, Mustafa Kemal Ortaokulunun başarılı bir okul olduğunu söylerken, ek binaya tek tabela konulmasıyla okulun başarısının imam hatip ortaokuluna mal edileceğini iddia ettiler. 

Velilerin ve alınan duyuma göre bazı öğretmenlerin tepki göstermesinin ardından birkaç gün sonra , imam hatip ortaokulu tabelası asılırken kaldırılan Mustafa Kemal Ortaokulu tabelasının yeniden takıldığı öğrenildi.

VALİLİK?TEN AÇIKLAMA YAPILDI

Mustafa Kemal Ortaokulundaki tabela krizi ile ilgili haberimizin ardından  Valilik tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Haber konusunun Valilikçe incelendiği belirtilen açıklamada,

?Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu?nun 17 öğrencisi vardır, 2 sayısı yanlıştır, . Öğrenciler diğer 5. sınıflarla beraber bir şube olarak ana binada öğrenim görmektedirler. Bu ek bina yine 8. sınıflarca kullanılmaktadır. Önümüzdeki yıllarda sayı artışı ile birlikte ek bina İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılacaktır. Bu yüzden ek binaya Mustafa Kemal Ortaokulu ve Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu olarak iki tabela asılmıştır.? Denildi, ancak Mustafa Kemal Ortaokulu tabelasının kaldırılarak daha sonra yeniden yerine takıldığı hakkında açıklama yapılmadı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.