RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Bakanlar Kurulu yeni bir karar vererek 2B arazi başvuruları için  süreyi 6 aya kadar daha uzattı. 2B arazisine başvuruda bulunma hakkı kazanan daha fazla kişinin bu haktan yararlanmasını sağlamak adına tanınan bu hak ile hem 2B arazi başvurusu için süre uzatıldı hem de ödemede gecikmeye düşen kişilere ikinci bir şans tanınmış oldu.

 

 

Kamuoyunda ?2B? olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilere ilişkin başvuru ve ödeme süreleri 6 ay daha uzatıldı. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete?de yayımlandı.

Başvuru Süresi 6 Ay Daha Uzatılmış Oldu

Bakanlar Kurulu tarafından Resmi Gazetede yayımlanan yeni karar ile beraber 2B arazileri için başvuru süresi 6 ay daha uzatılmış oldu. Yani 2B arazi başvurusunda bulunmak isteyenler, tebligat yapılmasına rağmen hala ödeme yapmamış olanlar ve taksitli satışlarda iki veya daha fazla taksiti ödemeyen kişilere 7 Mart 2018 tarihine kadar yeniden başvuruda bulunma hakkı tanınmış oldu. Aynı karara eklenen madde sayesinde tarım arazileri için yapılacak olan başvurularda da 1 yıllık uzatma kararı getirildi.

Tarım arazileri  için başvurular 7 Eylül 2018?e kadar uzatıldı

Aynı karara göre Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin olarak süresi içinde başvurmayanlara verilen başvuru süresi, bir yıl uzatıldı.

Buna göre 26 Nisan 2015 tarihinden sonra yapılan mücavir alan sınırları dışına çıkarılan yerler için 7 Eylül 2018 tarihine kadar müracaat edilebilecek.

2B arazisi için kimler başvurabiliyor?

2B arazisi satın almış ancak taksitinin 2 tanesini aksatanlar,

2/B arazisine başvurmuş ancak 3 ay içinde peşinatını yatırmamış olanlar

2/B arazisinde ikamet ettiği halde satın alma talebinde bulunmayan kişiler başvuruda bulunabiliyor.

Kullandığı hazineye ait tarım arazilerini satın almak isteyenler de başvuruda bulunmak zorunda.

Ayrıca, 26 Nisan 2015 tarihinden sonra yapılan mücavir alan sınırları dışına çıkarılan yerler için de başvuru yapılabiliyor.

2B Arazi Başvurusu Nasıl Yapılır?

2B arazi başvurusu için defterdarlıkların ve mal müdürlüklerinin üzerinden müracaatta bulunulması yeterli oluyor. Bu başvuru esnasında 2B arazi başvuru dilekçesi, başvuruda bulunacak olan kişinin kimlik belgesi, başvuru bedelinin yatırıldığını gösteren makbuz, tüzel kişiler için talep edilen yetki belgesi ve mirasçı olan kişilerin veraset ilamı getirmeleri yeterli oluyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.