ACİLLERDEKİ YOĞUNLUK KALKACAK

ACİLLERDEKİ YOĞUNLUK KALKACAK

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Gümüşova ve Yığılca ilçe devlet hastanelerine son sistem yeni röntgen cihazlarının kuruldu. Bu cihazlar sayesinde vatandaşlar Düzce?ye gelmekten kurtulacak, Atatürk Devlet hastanesi ve Üniversite hastanesinde acil servis yoğunluğu azalacak.

 

 

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü yetkilileri ve  İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Özyörük İlçe Devlet Hastanelerini ziyaret etti.

Sağlık Bakanlığınca son sistem, tek dedektörlü tavan monteli dijital röntgen cihazının Gümüşova ve Yığılca ilçe devlet hastanelerine alındığını bildiren İl Sağlık Müdürü Mustafa Özyörük, İlçe hastanelerinde de hizmet kalitesini arttırmak ve ilçelerdeki  vatandaşların il Merkezine gelmesine gerek kalmadan sağlık hizmetinden yararlanabilmesi adına birçok yenilikler hayata geçirdiklerini söyledi.

Özyörük, hastanelere kurulan bu cihazlar ile artık röntgeni çekilen hastanın görüntüsünün elden almasına gerek kalmadan 5 saniye içerisinde muayene olunan doktorun bilgisayarına düşeceğini, bununla birlikte hastaların uzun süre beklemesinin önüne geçilerek zaman kaybının önleneceğini ve bu sistemle daha kaliteli ve detaylı görüntü alınacağını belirtti.

Özyörük ayrıca, ilçelere yapılan bu yatırımlar ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki özellikle acil servislerde yaşanan yoğunluğunun azaltılmasının sağlandığını vurguladı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.