BAKIR: KIŞ HASTALIKLARI ERKEN GELDİ

BAKIR: KIŞ HASTALIKLARI ERKEN GELDİ

Eczacı Yalçın Bakır, bu yıl kış mevsiminin hastalıklar açısından erken geldiğini söyledi, özellikle riskli grupların grip aşısı olması gerektiğine dikkat çekti.

Televizyonumuzda yayınlanan Alternatif Bakış programında, Eczacı Yalçın Bakır, Tolga İbrahimoğlu?nun konuğu oldu.

 

 

Mevsim geçişlerine karşı nasıl korunmalı, kış hastalıklarına karşı hangi önlemler alınmalı, vücut direnci nasıl artırılmalı gibi bir çok konuda bilgiler veren Bakır, mevsimler arasındaki keskin geçişlerden dolayı beklenen kış hastalıklarının erken başladığını belirtti. ? Kış mevsimi hastalıklar açısından bu sene erken geliyor? diyen Bakır, Düzce?nin havasının kirli olmasının özellikle astım hastalığının artmasına yol açtığını ifade etti.

Tedavideki önceliğin hastalıktan korunmak olduğunu vurgulayan Bakır, grip salgını başlamadan grip aşısı yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

Bakır, ? Özellikle risk grubundaki kişiler için eylül ayında başlar, nisanın sonuna kadar devam eder. Grip aşısı en öncelikli korunma tedbirimizdir. Bir an önce aşılanmak çok önemlidir. Risk grupları, kronik rahatsızlığı olanlar, şeker,astım, diyabet, kalp rahatsızlığı gibi, gebeler özellikle ilk 3 ayından sonra, çocuklar, veya organ nakli olan hastalar, 65 yaş üzerindekiler, risk grubunda olmasa dahi her sene ağır grip geçirenlere de öneriliyor.? Dedi, grip aşısı olanların ya bu hastalığa yakalanmadığını ya da ayakta atlattıklarını dile getirdi.

Halkın alışkanlık haline getirdiği antibiyotik kullanımını engellemek için bakanlığın reçetesiz antibiyotik satışını yasakladığını belirten Bakır, antibiyotiklerin çok gereksiz kullanıldığının altını çizdi.

Balık yağı ve probiyotik gıda takviyesinin faydalı olduğunu belirten Bakır, zararının yok denecek kadar az olduğunu, balık yağının etkisi kanıtlanmış bir ürün olduğunu ifade etti.

Hekimin verdiği ancak eczanelerde bulunmayan bir ilacın eşdeğer bir ilaç ile değiştirerek verildiğini söyleyen Bakır, iki ilaç eşdeğer dendiğinde inanmayan ve başka ilaç isteyen vatandaşlar için ise, ? bakanlığa güvenmiyorsa ona diyecek bir şey yok? şeklinde konuştu.

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.