AK PARTİ AKÇAKOCA KONGRESİ YORUMU

AK PARTİ AKÇAKOCA KONGRESİ YORUMU

Cumhurbaşkanı ve Ak parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ?ın ?Metal Yorgunluğu? uyarısından sonra şahsen Ak Parti Akçakoca ilçe teşkilatının gerçekleştireceği 6. Olağan kongresini merak ediyordum. Kongre başlamadan yaklaşık bir saat önce gittiğim salonun tamamen dolu olması beni gerçekten şaşırtırken aklıma ilk düşen fikir metal yorgunluğunun Akçakoca ilçe teşkilatında teğet geçmiş olduğu.

İlçe kongresi olmasına ve kongreye tek listeyle girilmesine karşın içerideki heyecan il kongrelerini aratmayacak kadar doruktaydı.  Eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanı, il genel meclisi üyelerinin motivasyonun da yüksek olduğu gözlerden kaçmadı.

Kongre öncesi adeta hedefe koyulan, ardından kongre tarihinin ertelenmesiyle kulislerde adeta gidip gelen Dergâh Akça, geçirdiği stresli günlerin ardından fazla etkilenmemiş ve moralini bozmamış görünüyordu. Ak partinin genç, çağdaş ve dinamik yüzü olan Akça, yaptığı konuşmada güzel bir Belagat örneği sergileyerek katılımcıları adeta coşturdu. Akça; 2002 yılından bu yana Ak partinin hangi aşamalardan geçtiğini, hangi hedeflere koştuğunu ve bundan sonra neler yapılması gerektiğini oldukça net çizgilerle aktardı.

İlçe Başkanı Dergâh Akça?dan sonra sözü alan Başkan Cüneyt Yemenici Belediye hizmetlerinin en hızlı şekilde devam ettiğini, dönem sonuna kadar yapılmamış yol kalmayacağını belirterek gerçekleştirdiği projeleri anlatırken bizler vaatlerle değil projelerle konuşuruz, yaptıklarımızla konuşuruz. Fazla söze gerek olmadan hizmetlerimize hızla devam ediyoruz şeklinde beyanda bulundu.

 

CELAL ERBAY POPÜLİST SÖYLEMLERLE SALONDAKİLERİ GÜLDÜRÜ

23 dönem Düzce milletvekili Celal Erbay popülist söylemlerle salondakileri güldürürken, Akçakoca Belediyesinin Ceneviz Kalesi Restorasyon projesini eleştirerek, ?Bizim edatlarımız onlar değil, taşlarla uğraşmayın, camileri restore edin, Konuralp ?te ortaya çıkarılan eserler Bizans?a aittir, bizim atalarımız onlar değil, siz atalarımızın mirasının peşinden koşun? şeklindeki beyanları oldukça ilgimi çekti. Türkiye Dünyaya örnek insanlık mirasıyla övünürken, Ak parti iktidarı tarafından Arkeolojik eserlerin ortaya çıkarılması için olağanüstü çabalar harcanırken, her köşesinden tarih fışkıran bir ülkenin eski milletvekilinin partisinin vizyonuna aykırı düşen, hatta gerici sayılabilecek ifadeler kullanması Ak partinin artık daha çağdaş isimlerle sahneye çıkmasının gerekliliği konusunda önemli bir işaret olsa gerek.

 

AYŞE KEŞİR  DEVİRMEDİK ÇAM BIRAKMADI

Celal Erbay?dan sonra söz alan Ayşe Keşir; Daha önceki konuşmalarında sıkça yaptığı gibi konun dışına çıkarak devirmedik çam bırakmadı. Önce güzel bir ifadeyle 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlediğini söyleyen Keşir, ?12 Eylül öncesinde sokaklar cesetlerden yürünemez hale gelmişti? diyerek 12 Eylül askeri darbesini neredeyse haklı çıkaracak ifadelerde bulundu.  Keşir; Sözlerine ?17 yaşından beri sokaklarda politika yapıyorum, iki gün üst üste Cumartesi Pazar evimde sabah kahvaltısı yapmadım? diyerek devam ederken, bu beyanlarıyla Muhafazakâr Ak Partinin milletvekili olarak cesaretli, hatta enteresan bir konuşma yaptığını kabul etmek lazım.

 

KİŞİSEL KAPRİSLERE AK PARTİDE YER YOK!

Son olarak kürsüye çıkan İl Başkanı Hikmet Keskin; Cumhurbaşkanı Erdoğan ?ın selam ve sevgilerini iletirken herkesi Ak Parti davasını en güzel şekilde temsil etmeye çağırdı. Keskin, kişisel kaprislerin politikada yeri olamayacağını, Ak partinin bir hizmet yarışı içinde olduğunu belirterek siyaset ayak kaydırma mekanizması değildir şeklinde beyanlarda bulundu.

 

SAHAYA YIPRANMAMIŞ, BECERİKLİ, VİZYON SAHİBİ SİYASETÇİLER GİRMELİ

Sonuç olarak; Ak partinin Düzce il Başkanı Keskin, Akçakoca ilçe Başkanı Akça ile Belediye Başkanı Yemenici haricinde bölgede güçlü bir milletvekili kadrosu olmadığı büyük fotoğrafta çok açık görülmekte. Bana sorarsanız Ak Partideki metal yorgunluğunun nedeni vizyonsuz milletvekilleri. Bu durumda Ak Parti?nin 2019 da yapması gereken işlerin başında, sahaya yıpranmamış, becerikli, vizyon sahibi, ne konuştuğunu bilen, zeki ve dinamik isimleri çıkartması geliyor. Ayrıca mevcut tabloya bakarak Yemenici ve Akça ?nın artık kabına sığmadıkları ve önümüzdeki seçimlerde ikisinden birinin mutlaka Meclise gitmesi gerektiğini görmek hiç de zor olmasa gerek. Ne demişler, görünen köy kılavuz istemez.

Haber& Yorum

Özhan KIZILTAN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.