SAĞLIKLARI TEHLİKEDE

 SAĞLIKLARI TEHLİKEDE

Bitirilmeyen Çamköy TOKİ komutlarının alt yapısı nedeniyle TOKİ?de yaşanan kanalizasyon sorunu Çamköy içine kadar taştı. 3145?nci sokak sakinleri taşan kanalizasyon nedeniyle büyük sıkıntı yaşarken, çocuklar taşan pis suları kendilerine oyun alanı yaptı.

 

 

Çamköy TOKİ konutlarının bir türlü yapılmayan kanalizasyonları hem çevreye hemde insanların sağlıklarını tehdit etmeye devam ediyor. TOKİ Konutlarının alt yapısı yapıldığı günden bu yana sorun oluşturmaya devam ediyor. Daha önce TOKİ konutlarını basan lağım suları Çamköy içindeki evleri de bastı. Özellikle de 3145 sokakta bulunan evleri, bahçeleri basan lağım suları mahalle ve sokak sakinlerini canından bezdirmiş durumda. 2 Yıldır sorunun çözülmesi için çalınmadık kapı bırakmayan sokak sakinleri, yetkililerden sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

 

ÇOCUKLAR PİSLİKTE OYNUYOR

Sokak sakinleri lağım sularının çevreye yaydığı pis koku nedeniyle yaşayamadıklarını dile getirirken çocuklarda taşan kanalizasyon sularını oyun alanı yapmış durumdalar. Lağım suları içinde oynamak zorunda kalan çocuklar pis koku nedeniyle nefes dahi alamadıklarını dile getirirken, bahçelerde oynamak zorunda olduklarını ancak bahçelerinde kanalizasyon sularıyla kaplı olduğunu söylediler.

 

İLGİLİLER İLGİSİZ

2 Yıldır adeta işkence çektiklerini ifade eden sokak sakinleri ise 2 yıldır Düzce Belediyesi başta olmak üzere sağlık ve çevre müdürlüklerine başvurduklarını ancak hiçbir çözüm bulamadıklarını dile getirerek, sokak sakinlerinin yakında sokakta salgın hastalıklar başlayacaklarını da ifade ettiler.

 

?2 YILDIR ÇEKİYORUZ?

2 Yıldır taşan lağın sıkıntısını çektiklerini ifade eden sokak sakini Yaşar Deniz, taşan kanalizasyon sıkıntısı nedeniyle öfkeli olduklarını dile getirdi. Yaşar Deniz; ?Tuvalet kuyuları taşıyor. Her taraf leş gibi. Her yere söylüyoruz. Ama çözüm buluna yok. Belediyeye söylüyoruz. Geliyorlar gidiyorlar. Sadece devriye atıyorlar, ilgilnme yok. Kuyular taşıyor çoluğumuz çocuğumuz tehlike altında? dedi.

 

?EŞİM KANSER?

Bir başka sokak sakini ise sokakta taşan lağım suları nedeniyle nefes bile alamadıklarını dile getirerek eşinin kanser tedavisi gördüğünü ancak koku ve pislik nedeniyle tedavilerinde sıkıntı olduğunu ifade etti. Sokak sakini; ?Eşim kanser tedavisi görüyor. Sürekli olarak tedavilere gidiyoruz. Ancak etraftaki suların yaydığı koku hem tedavi sürecimizi etkiliyor. Bu koku ile yaşayamıyoruz? dedi.

 

Sokak sakinleri ise kanalizasyon sorununa bir çözüm bulunmasını isteyerek yetkilerden yardım çağrısına kayıtsız kalmamalarını ve kendilerine yardım etmelerini istediler. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.