SAĞLIKLI KİLO NASIL VERİLİR?

SAĞLIKLI KİLO NASIL VERİLİR?

Hangi durumlarda diyetisyene başvurulmalı, dengeli beslenme nedir, ideal ve sağlıklı kilo nasıl verilir. Düzce Özel Çağsu Hastanesi Doktoru Diyetisyen İclal Algün, diyet konusunda tüm merak edilenleri cevapladı.

Yaş büyümesi ve metabolizma yavaşlaması sonucu kilo artışı ve göbek bölgesindeki yağlanmanın arttığını söyleyen Düzce Özel Çağsu Hastanesinde görevli Diyetisyen Hekim İclal Algün,  dengesiz beslenmenin  vücutta kan ve şeker oynamalarına yol açtığını, Tansiyon artışı olabildiğini söyledi.  Kronik rahatsızlıklar ve böbrek yetmezliği gibi hastalıklara yol açan bu düzensizlikleri gidermek için ise diyetisyene başvurulması  gerektiğini dile getirdi.

Algün,?Bana ilk gelirken tahlillerinizi yaptırıyorsunuz. Ben daha sonra yaşınızı öğrenip, evli misiniz, çocuğunuz var mı, nerede çalışıyorsunuz gibi sorularla hayat bilginizi öğreniyorum. Bunun ardından yağ-kas ölçümü yapıyoruz. Metabolizma hızı ve yaşını öğrendikten sonra karşılıklı sohbet ederek diyetinizi hazırlıyoruz. Benim görüşüme göre bir insan kiloyu yiyerek aldıysa yine yiyerek vermelidir. Geldiği yönden dönmelidir ki yaptığınız olay mantıklı ve uzun vadeli olsun. Aç kalmak porsiyon kısmak kolay şeyler. İnanın kilo vermekte çok kolaydır. Fakat kilo verdikten sonra bunu dengeli tutabilmek çok zordur.? Dedi.

Beslenme alışkanlığı olarak 10 yanlışı olan bir danışanın bütün yanlışlarını aynı anda düzeltmek hem danışanın metabolizmasını bozduğunu  hem de motivasyonunu azalttığını söyleyen Algün, yemek konusunda uyarılarda bulundu.

Algün,  ?Açıkçası bizim pek kahvaltı kültürümüz yok. Yumurta ve peynir tüketimi çok önemlidir. Ara öğün alışkanlığımız olmadığı için uzun vadede kendimizi aç bırakıp bir anda yemeklere saldırıyoruz. Su tüketimi yeterli değil ki, bizim açımızdan bu çok önemlidir. Bitki çaylarına gerekli önemi vermiyoruz. Aslında bunları dengeli tükettiğimiz zaman ne şeker atakları ne de yemeğe saldırmalar yaşamayız.? Şeklinde konuştu.

 Kilo vermenin hastanın metabolizması, yaşı, sağlık durumu ile bağlantılı olduğunu vurgulayan Algün, ?Fakat ideal bir birey ayda 4-5 kilo vermelidir. 120-130kg civarındaki bir danışan ayda 7-8 kilo verebilecekken, 60-70kg bir kadın danışan ayda 3-4 kilo verebilir.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.