Fındıkta Yarıcı-Ortakçı Eğitim Semineri

Fındıkta Yarıcı-Ortakçı Eğitim Semineri

Düzce?nin Akçakoca ilçesinde fındık yetiştiriciliğinde yarıcı olarak adlandırılan ortakçılar için eğitim semineri düzenlenecek.

Düzce İŞKUR ile Gıda, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Düzce İl Müdürlüğü tarafından fındıkta sürdürülebilirliği sağlamak, sosyal ve zirai uygulamaları benimsemiş çiftçiler yetiştirmek, işi profesyonel bir meslek olarak algılatıp farkındalık yaratmak için ortaklaşa düzenlenen, Ferrero Fındık tarafından da desteklenen ?Yarıcı-Ortakçı Eğitim Semineri? 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Akçakoca Belediyesi Meclis Salonu?nda yapılacak.

30 yarıcının katılacağı ve 4 gün sürecek seminerde üreticilere, ilk 3 gün fındık yetiştiriciliği ile ilgili konularda teorik bilgiler verilecek. Tarımda çocuk ve yabancı işçiliği, çalışma koşulları, tarım işçi sözleşmeleri, profesyonel aracılar ve belge alma süreçleri hakkında bilgi paylaşımında bulunulacak. Fındıkta entegre mücadele yöntemleri, aşılama, bitkisel ve hayvansal kompost gübre ile fındıkta sulama konusu ele alınacak.

Seminerin son gününde bahçelerde uygulamalı eğitim yapılacak. Çevreye, ürüne ve insana değer veren bilinçli ve işinin uzmanı çiftçi profili oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla bu kapsamda Türkiye?de ilk defa organize edilen seminere katılanlara Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi verilecek. Ayrıca Ferrero Fındık tarafından da budama makası, testere, eldiven, tulum gibi ekipmanlar hediye edilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.