GEZER: VATANDAŞI BİLİNÇLENDİRMELİYİZ

GEZER: VATANDAŞI BİLİNÇLENDİRMELİYİZ

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce?de de hastanelerin acil servislerin yoğunluk yaşandığı biliniyor. Düzce Özel Çağsu hastanesi Acil Servis Hekimi Dr. Gazihan Gezer, vatandaşların acil servis konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, acil servislerin asıl görevlerini anlattı.

 

 

Düzce Özel Çağsu hastanesi Acil Servis Hekimi Dr. Gazihan Gezer öncelikle acil servisin tanımını yaptı, vatandaşın bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, 1 haftadır süren bir kol ağrısı gibi rahatsızlıklar için  acil servise değil polikliniğe başvurulması gerektiğini belirtti.

Gezer, ? Devletimiz acil servisi kırmızı, sarı, yeşil diye ayırmış. Hayati tehlikesi olan, birebir ilk müdahaleyi yapacağımız, hayatını kurtaracağımız insanlar kırmızı diye belirtiliyor.Şu anda daha 10. aydayız. Sağlık Bakanlığı verilerine göre acil servislerde Türkiye genelinde 185 milyonun üzerinde giriş olmuş. Bizim aslında halkımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor.1 haftadır devam eden kol ağrısı için acil servise gitmenin bir mantığı olmadığını anlatmamız gerekiyor. Poliklinikte görüntüleme yapılarak çözüme ulaşacağını anlatmamız gerekiyor. Biz halk olarak acil servis konusunda bilinçsiziz.? Dedi.

Acil servise gelen hastalara ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyen Gezer, başa çıkılamayacak durumlarda uzmanlara yönlendirdiklerini vurguladı.

Gezer, ? Halkımızın bazı şeyleri yerinde öğrenmesi lazım. Mesela anne çocuğuna nasıl bakacağını bilmesi lazım. Elini alnına koyup ateşi var deyip çocuğu acile götürmemesi lazım. Biz gelen annelere de bunu anlatmaya çalışıyoruz. Mesela kış aylarındayız, gribal enfeksiyonlarda her annenin evde bir ateş ölçeri olmak zorunda. 38 dereceye kadar bu vücudumuzun verdiği bir savaş. O savaşı verince çocuk gribal enfeksiyonu kendi kendine yenebiliyor. İlaç desteği gerekebilir. 38?in üzerine çıkıyorsa, anne bunu şuruplarla düşüremiyorsa doktora başvurabilir. Tabi ki poliklinik öneriyoruz. Ateş 38,5?ğun üzerindeyse biz onu sarı alan kabul edip acil serviste müdahale ediyoruz zaten. Bizim yaptığımız semptomu almak onun dışında çocuk doktoruna yönlendiriyoruz.? Şeklinde konuştu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.