CİLDİNİZ KIŞIN ETKİLERİNDEN NASIL KORUNUR?

CİLDİNİZ KIŞIN ETKİLERİNDEN NASIL KORUNUR?

Vücudun en geniş organı ve dışa açılan penceresi cildimizi kışın etkilerinden nasıl koruruz. Cildiye Uzmanı Dr. Ayşegül Turan, cilt için en iyi koruyucunun su olduğunu söyledi ve günde en az 2,3 litre su için uyarısında bulundu.

 

 

Düzce Özel Çağsu Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Ayşegül Turan, Kış mevsiminde cilt sağlığının korunması ve sağlıklı bir tene sahip olmak için cildi soğuktan korumak gerektiğini söyledi, cildi kış şartlarında korumak için su ihtiyacının karşılanması, beslenmeye dikkat edilmesi, güneşten korunulması psikolojik dengenin sağlanması ve uygun krem kullanılması gerektiğini kaydetti.

Turan, ?Kışın bizim için en önemli faktör havanın soğuk ve yaza göre daha kuru olmasıdır. Cildimiz de bunlardan etkileniyor. Özellikle kuruluk cildimizi de kurutuyor. Hastalarımıza kış aylarında cilt nemlendirmeye önem vermelerini öneriyoruz. Yıkama sonrasında ve gün içerisinde özellikle eller devamlı açıkta olduğu ve soğuğa maruz kaldığı için nemlendirilmesi önemlidir. Biz güneş koruyucuları yazın daha çok öneriyoruz ama kışında kullanılmasında fayda var. Özellikle karlı havalarda güneş ışınları daha fazla yansıdığı için güneş koruyucu kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Yılın her döneminde cilt temizliği önemli ama kışın biraz daha dikkat etmek gerekiyor. Aşırı yıkamak ve temizlemek çok önerdiğimiz bir şey değil. Cildi kurutmamamız gerekiyor. Hastalar sabunu tercih edebiliyorlar. PH?a aykırı sabunlar cildin asitik yapısını bozuyor ve bu durum cildin dengesini bozuyor. Bu tür durumlarda ciltte kuruluk ve ilerlemesi durumunda tahriş ve egzamaya kadar yol açabiliyor. Ayrıca cilt kuruması sonucunda bazı bakteriler cilde yerleşiyor ve bir takım enfeksiyon ve iltihaplanmalara yol açabiliyor. Günde bir ya da iki defa temizleme, sonrasında muhakkak nemlendirme yapılmalıdır. Ayrıca güneş koruyucuları da kullanılmalıdır. Özellikle su içilmelidir. Her alanda olduğu gibi su cilt içinde oldukça faydalıdır. Genel olarak önerimi 2-3 litredir. Bu miktarı tamamlamaları iyi olur.?dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.