ABİS DÜZCE DEPREMİ YILDÖNÜMÜNDE HAYATA GEÇTİ

ABİS DÜZCE DEPREMİ YILDÖNÜMÜNDE HAYATA GEÇTİ

Beylikdüzü Belediyesi 12 Kasım Düzce depreminin yıl dönümünde Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen ABİS "Beylikdüzü Hazır" adını verdikleri mobil uygulamasını tanıttı. 


Beylikdüzü Belediyesi 12 Kasım Düzce depreminin yıl dönümünde Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen, olası bir acil durum anında sevdiklerinize konum göndermeyi sağlayan "Beylikdüzü Hazır" mobil uygulamasını tanıttı. ABİS mobil uygulama sayesinde karşılaşılabilecek bir afet durumunda başkalarına konum atıp adres bilgisi gönderebiliyor ve Beylikdüzü Belediyesi tarafından belirlenen toplanma alanınızı görebiliyorsunuz.

Uygulamayı kullanacak kişilerin önemli sağlık bilgilerinin de girilmesine olanak tanındığı uygulama sayesinde olası bir acil durumda kan grubu, varsa özel hastalıklar ve kullanılan ilaçlar gibi bilgilerin sisteme girilmesiyle kişilerin sağlık problemine daha çabuk yanıt verebilmek amaçlanıyor. Ios ve Android tabanlı tüm cihazlarda ücretsiz olarak indirilebilen bu uygulama ile kullanıcıların bilgisayara gereksinim duymadan telefonları ya da tabletleri aracılığı ile afet ve acil durumlara hazırlıklı olmaları ve bilgi edinmeleri kolaylaşıyor.


Yaşam Vadisi'ndeki toplanma alanında "Beylikdüzü Hazır" adını verdikleri uygulamaya dair açıklamalarda bulunan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu, "Afetlerle ilgili süreçleri iyi yönetmemiz gerekiyor. Yaşadığımız büyük depremlerden sonra gördük ki bu süreçleri yönetmekte genel anlamda bir sıkıntımız var. Bunlardan ders çıkartarak belediyemiz bünyesinde ciddi adımlar attık. Afetle ilgili yaptığımız önemli çalışmalardan bir tanesi toplanma alanları. Toplanma alanları çok önemli çünkü büyük depremlerden sonra gördük ki, o dönemde belirlenmiş toplanma alanlarının birçoğu şimdi konuta AVM'lere dönüştü.

Şu anda Beylikdüzü'nde yaptığımız çalışmada 380 tane toplanma alanı belirledik. Bu 380 toplanma alanının hepsi kamuya ait, mülkiyeti bizde daha sonradan farklı bir kullanıma geçmeyecek alanlardan" dedi.


Yaşam Vadisi Parkı'nın önemli toplanma alanlarından biri olduğunu ifade eden Çakılcıoğlu, "Yaşam Vadisi toplam bir milyon metrekarelik bir alan. Şu anda 250 bin metrekare olan birinci etabı devreye girmiş durumda. Olası doğal afetleri de düşündüğümüz zaman önemli toplantı alanlarımızdan bir tanesi. Afetlerle ilgili yapmış olduğumuz önemli uygulamalardan biri de ABİS uygulaması. Şu anda telefonlarınıza rahatça indirebiliyorsunuz. Bu uygulamada Beylikdüzü'ndeki 380 toplanma alanı var. Beylikdüzü'nde ikamet edenler kendi adreslerine girdikleri zaman afet anındaki toplanma alanlarını rahatça bulabiliyorlar. Beylikdüzü nüfusu 300 bini geçti, Beylikdüzü'nde oturan herkesin hangi toplanma alanında belirleneceğini hem telefonlarından hem de bilgisayarlarından öğrenmeleri mümkün. Afet anında acil butonuna bastığınızda bu kişiler her neredeyse onlara kendinizin tehlikede olduğuna dair bir uyarı gidiyor. Sadece deprem odaklı konuşuyoruz ama herhangi bir tehlike anında da bu tuş size bir olanak sağlayacak" diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.