ACILAR TAZELENDİ

ACILAR TAZELENDİ

12 Kasım 1999 Düzce depreminin 18. Yıl dönümü nedeniyle merkez üssü olan Kaynaşlı ilçesinde depremde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu. Daha sonra depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar Deprem Şehitliğinde yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek dualar okudular.

 

 

Düzce 12 Kasım 1999 yılında yaşanan 7,2 büyüklüğünde olan, bir çok yıkım ve can kaybına neden olan depremde merkez üssü olan Kaynaşlı ilçesinde depremde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu. Kaynaşlı Belediye Meydanında okutulan mevlidin ardından Çele Mahallesi?nde bulunan deprem şehitleri mezarlığına giden vatandaşlar burada yakınları için Kur?an-ı Kerim ve dualar okudular.

Depremde 4 yaşında ki oğlunu kaybeden anne Ayşe Boncuk, depremi unutmadığını ifade ederek ?Bugün ki gibi yaşıyoruz. Ben hele kendim de yaşadığım için enkazdan çıktım ben kendim. Unutamıyorum. Birisi bile duvara vursa deprem oldu sanıyorum. Unutulmaz ki, neler yaşadık nasıl anlatayım? Benim için hayat bitti. Şu an yaşıyorsak bile ben bana göre yaşamıyorum. Oğlum, yanında kız kardeşim yatıyor.  Vurdu yıktı. Ben kendim 1 buçuk saat enkaz altında kaldım.  Çocuğum, oğlum kaldı, kardeşim kaldı. İkisinin de ölüsü çıktı. Bina yıkıldı? dedi.

Baba Veysel Boncuk ise ?Herkesin başı sağ olsun. Zor günlerdi inşallah zaman zaman atlatıyoruz. Zaman her şeyin ilacıdır. Yapacak bir şey yok. Artı onun üstüne iki çocuğumuz daha oldu. Şimdi üçüncü çocuğumuz var. Şimdi onlar için mücadele ediyoruz. Ama geçmişi unutmuyoruz. Geçmişi yad ediyoruz. Ona göre elimizden geleni yapıyoruz. Hayat devam ediyor. Büyük caminin önündeydim. Oradan buraya gelene kadar eşim enkazdan çıkıyor, oğlumu çıkarmışlar. Kundakta bebeğimiz var onu çıkarmışlar. Ben eşimi ancak Bolu?da bulabildim. Ambulansla getirmişler. Zor yani anlatması bile zor. Anlatırken bile insan zorlanıyor. Zor anlar.  Biz o yüzden bu konuları çok anlatmıyoruz. Artık iyi şeylerden bahsediyoruz. Yapacak bir şey yo artık 3 çocuğumuz var onlar için yaşıyoruz. Onların hayatı için mücadele ediyoruz? ifadelerini kullandı.

1999 depreminde çok sayıda yakın akrabasını kaybeden Ayşe Erdöl?de depremin unutulmayacağını ifade ederek ?Deprem unutulur mu? Hep korku ile yatıyoruz yatağa acaba deprem mi olacak? Deprem unutulmaz hiçbir zaman. Benim kardeşim öldü, iki çocuğum vardı küçük onlar öldü. Yengem öldü, ablam öldü, ağabeyim öldü. Yakın akrabalardan çok ölen oldu. Halamın gelini ve oğlu öldü. Unutmuyoruz diyorum. Aklımızdan çıkmıyor. Her gün buradayız? dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.