AY;? DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTMAMALIYIZ?

AY;? DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTMAMALIYIZ?

12 Kasım depreminin yıldönümü yapılan etkinliklerle anıldı. Belediye önünde düzenlenen etkinliklerde ise afet durumunda görev alacak kurumlar kurtarma techizatlarını sergiledi. Belediye sergi salonunda açılan sergide ise inşaat yapı hataları fotoğraflarla sergiyi gezenlere sergilerdi.

 

 

12 Kasım depreminin 18. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde Belediye önünde AFAD, İtfaiye Müdürlüğü, DAKE, DÜSOF, UMKE, Ulusal arama Kurtarma, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı arama kurtarma ekipleri kurdukları standlarla afet durumlarında kullandıkları alet-edavat ve techizatlarını tanıttılar. Ayrıca etkinlikler kapsamında Belediye Sergi salonunda da yapı hatalarının ve afet durumlarında yapılarda meydana gelen hasarların gösterildiği fotoğraflardan oluşan sergide açıldı.

Önce sergiyi gezen Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı ve Belediye Başkanı Dursun Ay ile kurum müdürleri katıldı. Stand ve sergiyi gezen Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, 1999?ya yaşanan depremde hazırlıksız olunduğunu günümüzde ise kurumların istişare ve iletişim içinde olduğunu dile getirdi. Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı: ?Depreme hazırlıksız ve bilinçsiz yakalanmıştık. Şimdi baktığımızda bütün kurumlarımız el ele çalışabilmekte, bilgi, birikim ve bazı araç gereçleri paylaşmaktalar. Bir anda örgütlenebilmekte ve müdahale edebilmekteler. Çağımızın gereklerine uygun araçlarımızla, organize şekilde kurtarabiliyoruz. Burada bulunmamızın en büyük nedeni depremi öğretmektir. Deprem neden olduğunu, nasıl meydana gelir, nasıl hazırlanmamız gerektiğini öğretmektir. Burada gördüğümüz kadarı ile dünyanın en gelişmiş araçlarını kullandığımızı gördük. Gönüllü ekiplerimizi hatta liseli öğrencileri gördük. Demek ki gençliğimizde bu heyecan, birliktelik ve bir şey yapabilme olgusu var. yani böyle bir durumla karşılaştığımızda üzerine düşeni yapacak gençlerimiz var. Depremde ölenlere rahmet, kalanlara baş sağlığı diliyorum. Umarım böyle şeyleri bir daha yaşamayız. Fakat her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor? dedi.

 

Belediye Başkanı Dursun Ay ise; depremle yaşamayı öğrenmenin gerekliliğine dikkat çekti. Dursun Ay; ?AFAD ve gönüllü ekipler, halkımızı bilinçlendirmek için buradalar. Belediye olarak biz öncülüğünü yapıyoruz. 12 Kasım?da 710 kişi hayatını kaybetti. Depremler illa ki yaşanacak. Biz bunlara hazırlıklı olmalıyız. Bu yüzden çalışıyoruz. Bize belediye olarak depreme dayanıklı binalar yapıyoruz, denetim firmalarımız ve belediye gerekli denetimleri yapıyorlar. Bir sonraki yaşanabilecek depreme hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çok yönlü araçlarımız var. Her türlü olaya karşı kurtarma işlemleri için araçlar ve kameralı sistemlerimiz var. Hepsini inceledik, hepsi dünya standartlarında aletler. Artık depremlerde kazma kürekle değil, tamamen profesyonel ekiplerle müdahale edebiliriz. Türkiye?nin herhangi bir yerinde yaşanacak depremde ekiplerimiz hazır olacak. Depremde ölenlere rahmet, geride kalanlara baş sağlığı diliyoruz. Bir daha böyle depremlerle karşılaşmak istemeyiz. Ama karşılaştığımızda hem biz hazır olmalıyız, hem de halkımız bilinçlenmiş olmalı? diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.