15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun ve rektör yardımcısı Mehmet Bahar?ın tutuksuz yargılandığı FETÖ/PDY davasında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, her ikisi için de 15?er yıla kadar hapis cezası talep etti.

 

Bolu?da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamında haklarında dava açılan, aralarında eski AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve eski rektör yardımcısı Mehmet Bahar?ın da bulunduğu 10?u firari, 22?si tutuklu 77 akademisyenin yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıkladı.

 

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, tutuksuz yargılanan eski Abant İzzet Baysal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve eski rektör yardımcısı Mehmet Bahar?ın da aralarında bulunduğu 59 sanık hakkında ?terör örgütü üyeliği? suçundan 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası talep etti.

 

Sanık avukatlarının, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre talep etmeleri üzerine duruşma ileri bir tarihe ertelendi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.