Doping kullanımının zararları anlatıldı

Doping kullanımının zararları anlatıldı

Prof.Dr. Rüştü Güner, doping denince; hırsızlık, gasp, rüşvet, irtikap, zimmet ve şike gibi istenmeyen durumların akıllara gelmesi gerektiğini söyledi.

 

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ?Dopingle Mücadele? konferansında Ankara Üniversitesi Genel Destek Koordinatörü, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Bağımsız Gözlemciler Grubu Tıbbı Bilirkişisi ve Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Koordinatörü görevlerini yürüten Prof. Dr. Rüştü Güner, öğrencilerle bir araya geldi.

 

Konferansın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, sporun insan hayatı için ve sağlıklı toplumlar yetiştirmek adına önemli işlevleri olduğunu vurguladı. Spor müsabakalarında fair-play anlayışının da önemine değinen Genç, ?Dopingle Mücadele? konferansının herkes için yararlı olması temennisinde bulunarak spora katkı veren değerli akademisyenleri ve konukları Düzce Üniversitesi?nde misafir ettikleri için memnun olduklarını ifade etti.

 

Oturum başkanlığını Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Taşkıran?ın yaptığı konferansta Prof. Dr. Rüştü Güner, doping kullanımının insanın yaşamına ve sağlığına verdiği zararları katılımcılarla paylaştı.

 

Doping kullanan sporculara uyarılarda bulunan Prof. Dr. Güner, doping kullanımı sonucunda ortaya çıkan olumsuzlukları dile getirdi. Doping denince; hırsızlık, gasp, rüşvet, irtikap, zimmet ve şike gibi istenmeyen durumların akıllara gelmesi gerektiğini söyleyen Güner, dopingle kazanılan başarıların hiçbir anlam ifade etmediğini sözlerine ekledi. Doping kullanımının, insan vücuduna önlenemeyecek ölçüde zararlar verdiğine dikkat çeken davetli konuşmacı, insan bedeninin bir makine olmadığını ve dolayısıyla doping kullanan herkesin farklı rahatsızlıklarla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

 

Dopingin sosyolojik etkilerinin de değerlendirildiği programda Prof. Dr. Rüştü Güner, doping kullanımının spora ve sporseverlere de büyük ölçüde zarar verdiğini belirtti. Günümüzde dopingle mücadele konusunda bilincin arttığını ifade eden Prof. Dr. Güner, sporculardan alınan idrar örneklerinin en az on yıl daha saklandığını belirterek doping maddesinin bugünkü testler sonucunda tespit edilemese dahi gelişen teknoloji sayesinde er ya da geç ortaya çıkarılacağını söyledi.

 

Konuşmasının sonunda Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine de seslenen Prof. Dr. Rüştü Güner, ?İleride sizler spor yöneticileri olacaksınız, öğretmenler olacaksınız. Bu yüzden bu tür konferansları çok önemsiyorum ve sıklıkla gidiyorum. Beni buraya davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum? sözleriyle konferansını sonlandırdı.

 

Konferans sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç tarafından, Prof. Dr. Yavuz Taşkıran?a, Prof. Dr. Rüştü Güner?e ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.