SADECE TRAMVAY DENMESİN?

SADECE TRAMVAY DENMESİN?

Nostaljik tramvay İstanbul caddesinde salınmak için gün sayıyor. Düzceliler ise tramvaya binmek için sefere başlamasını dört gözle bekliyor. Resmi açılışına Başbakan?ın da davet edildiği tramvay sadece bu isimle mi anılacak. İşte bu soruyu Düzcelilere sorduk, ? Tramvayın ismi ne olsun? dedik, işte aldığımız cevaplar.

 

 

Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana Düzcelilerin heyecanla beklediği tramvay artık İstanbul Caddesinde zilini çala çala seferlere başlayacak. Tramvayın resmi açılışı için firma 1 Aralık tarihini verirken, Başbakan Binali Yıldırım da açılışa davet edildi. Tramvay seferlerine başlamak için gün sayarken Düzceliler de heyecanla bekliyorlar.

Başka illerde raylı sistemlere verilen adlardan yola çıkarak nostaljik tramvayın sadece bu adla anılmaması, Düzce?ye özgü bir ismi olması düşüncesinden yola çıkarak, geçtiğimiz günlerde tramvayla deneme sürüşü yapan Belediye Başkanı Dursun Ay?a, tramvaya bir isim konulup konulmayacağını sorduk. Başkan Ay ? neden olmasın? dedi, ileriki günlerde isim için halka ve öğrencilere sorabileceklerini belirtti.

Haber ekibimiz bugün sokağa çıktı ve Düzce? nin ilk tramvayının ismi hakkında vatandaşlara mikrofon uzattı. Çoğunluğun tercihi belliydi, Mikrofon uzattığımız vatandaşların çoğu tramvayın ismi DÜZCERAY ya da DÜZRAY olsun derken, ? başkanımızın ismi ön plana çıksın? diyen bir genç ise ilginç bir düşünce ortaya attı, ? Dursun RAY? olsun dedi. Sokakta rastladığımız CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan da tramvayla ilgili düşüncelerini söyledi.

Tozan, ? Ben bunu yapım aşamasında gördüm. Öncelikle çalışıp çalışmayacağını bilmiyoruz. Yetkililere şu soruyu soralım. Bu raylar döşenirken, bu konuda yeterlilik belgesi almış, daha önce tecrübesi olan birileri mi bunu yaptı, yoksa sıradan birileri mi döşedi. Akıllı vidalarla, çelik dübellerle ray döşendiğini gördüm. Rayların kalitesi ayrı bir muamma. Kavşaktan geçen araçların lastiklerinden bu raylar darmaduman oldu. Öncelikle bu rayı bir ay test etsinler, tramvay çalışıyor, yolcu taşıyabilir yeterliliğini alabilirse ondan sonra isim düşünsünler.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.