YILLARDIR SÜRÜNCEMEDEYDİ

YILLARDIR SÜRÜNCEMEDEYDİ

Belediye İş Sendikası Toplu iş sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, 3 yıldır sürüncemeye bırakılan, ? baskı ve tehdit uyguladılar? dediği eski Başkan Keleş ve yardımcısı Güney?in istifalarının ardından  taşeron işçilerin toplu iş sözleşmelerinin uygulanması sorununu çok kısa bir sürede çözüme kavuştuğunu ve Başkan Dursun Ay?ın ekim ayı maaşlarını zamlı olarak ödediğini bildirdi.

 

 

Kamunun asli hizmetlerinin halka ulaşması için, kamuda ve Belediyelerde yapılan işlerin yıllardır taşeron firmalar aracılığı ile hizmet alım yöntemiyle yapıldığını, taşeron işçilerin de örgütsüz, ucuz ve iş güvencesinden yoksun olarak çalıştırıldığını söyleyen Belediye İş Sendikası Toplu iş sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, 13 mayıs 2014 tarihinde yaşanan Soma Maden Faciası sonrası çıkartılan 6552 sayılı kanunla Taşeronlarda çalışanların da kısmen örgütlenmesinin önünün açıldığını hatırlattı.

Belediye iş Sendikası olarak, Düzce Belediyesinde çalışan taşeron işçiler için 2015 yılı mart ayında, tüm engellemelere ve baskılara rağmen yoğun bir örgütlenme çalışması başlattıklarını belirten Kefeli, 2015 ve 2016 yıllarında Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon işleri müdürlüğü çalışanları için Yüksek Hakem Kurulu tarafından gerçekleştirilen  toplu iş sözleşmelerinin Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Eski Belediye Başkan yardımcısı Ali Güney tarafından uygulanmaması üzerine yasal süreç başlattıklarını kaydetti.

2017 yılında da, Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen işleri Müdürlüğü taşeronlarında çalışan işçilerin Toplu iş sözleşmelerini Yüksek Hakem Kurulundan çıkarttıklarını belirten Kefeli, Toplu iş sözleşmelerinin Uygulanması için Düzce Belediyesine ve ilgili şirketlere resmi yazı ile müracaat ettiklerini, ancak çalışanların anasının ak sütü gibi helal olan ücret artışları ve farklarının Keleş ve Güney  tarafından yine ödenmediğini ifade etti.

Kefeli, ? Belediye işçilerini baskı, sürgün ve işten çıkartmayla tehdit ederek, yıllarca örgütlü oldukları Belediye iş sendikasından istifaya zorlayanların istifa etmesi üzerine, göreve gelen Yeni Belediye Başkanı Sayın Dursun Ay ile yaptığımız sadece bir görüşme sonrası, Düzce Belediyesi Su ve kanalizasyon müdürlüğü ile Fen işleri müdürlüğü taşeronları için Yüksek Hakem Kurulunun karara bağladığı toplu iş sözleşmeleri uygulanarak, EKİM 2017 maaşları zamlı olarak ödenmiştir.? Dedi.

Kefeli Belediye Başkanı Dursun Ay?a ve Belediyesi Muhasebe Müdürü Okan Özkasap?a, 3 yıldır sürüncemeye bırakılan, taşeron işçilerin toplu iş sözleşmelerinin uygulanması sorununu çok kısa bir sürede çözüme kavuşturduğu, Düzce Belediyesi tarafından 15 yıldır ödenmeyerek kangren haline getirilen sendika aidatları konusunda, ödenmesi için talimat verdiği, Çalışanların emeğine, alın terine ve kazanılmış haklarına saygı gösterdiği için üyeleri adına teşekkür etti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.