BİRİNCİLİK ALAN MASALINI PAYLAŞTI

BİRİNCİLİK ALAN MASALINI PAYLAŞTI

Düzce merkezde ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen Masal Yazma yarışmasının birincisi İsmetpaşa Ortaokulu öğrencisi Beren Yılmaz, dün akşam ana haber bültenimize konuk oldu. Yılmaz, birincilik getiren masalını, çevresinde gördüğü, istediği işi yapamayarak mutsuz insanlardan esinlenerek yazdığını söyledi.

 

 

Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Düzce Merkez?de eğitim gören ilkokul 3 ve 4?üncü sınıf ile ortaokul 5 ve 6?ıncı sınıf öğrencileri arasında düzenlenen  Masal Yazma Yarışması?nın sonuçları geçtiğimiz günlerde belli oldu. Yarışmaya katılan 947 eser arasından yapılan değerlendirme sonucunda Ortaokullar arası kategoride, İsmetpaşa Ortaokulu öğrencisi  Beren Yılmaz birinci oldu.

Beren Yılmaz dün akşam Ana Haber bültenimize canlı yayın konuğu olarak katıldı ve birinciliğe layık görülen eserini anlattı. ?Yazdığım hikâyedeki genel konu insanların başarılı olduğu alanda yapamadığı çalışmalardı? diyen Yılmaz, şansını denemek için bu yarışmaya katıldığını söyledi.

Masalını yazarken çevresinden esinlendiğini söyleyen yazar adayı, ? Bir çok insan mezun olduktan sonra istedikleri işi yapamıyorlar? diyerek masalını anlattı.

?Aslında çok fazla gözlemlemedim. Genelde haberlerde bu türde konular çıkıyordu. Benim çevremde de böyle insanlar vardı. :Bende böyle bir konu yazmak istedim.  Yazmam çok sürmedi. Zaten konuyu aklımda belirlediğim için çok zorlanmadım. Sadece 2 günümü aldı?

Masalının mutlu sonla bittiğini, sonunda herkesin  mutlu olduğu alanda istediği işi yaptığını söylerken, masal yazacak yaşıtlarına da kitap okumalarını tavsiye etti.

Küçük yazar birincilik alan masalının konusunu ise şöyle anlattı:

?Hikâyem bir Krallıkta geçiyor. Bir Kralın büyük bir hazinesi var ama Kral hem çok cimri hem de çok fazla ünlenmek istemeyen birisi. Önce Kral?ın karısı bir hastalığa yakalanıyor ve o zamanlarda bunu tedavisi olmadığı için ölüyor. Ölmeden önce kızına ve babasına kadınların sorunları ile ilgilenmesini söylüyor. Bir süre sonra prensesin babası da ölüyor. Babası da ölmeden önce prensese bu ülkeyi artık onun yöneteceğini söylüyor. Prenses anne ve babasının ülkeyi nasıl yönettiğini biliyor ama o öyle yönetmiyor. Hazinedeki parayı kullanarak herkesin çalışabileceği, terziler ve bebek bakım yerleri, madenler falan açıyor. Hazinedeki para bitiyor ama açtığı yerlerden gelen para ile harcadığı paradan daha fazlasını kazanıyor. Sonuçta herkes çalışabiliyor?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.