İTHAL ETİN DÜZCE?DEKİ YANSIMALARI

İTHAL ETİN DÜZCE?DEKİ YANSIMALARI

Önce kasaplara, sonra lokantacılara ve son olarak da vatandaşa sorduk. Yerli et mi ithal et mi. Mikrofon uzattığımız tüm vatandaşlar yerli eti tercih ederken ? kendi malımız varken neden yabancılara para veriyoruz? diye de sormayı ihmal etmediler.

 

 

Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanlığının girişimi ile Et ve Süt Kurumunun vatandaşların et ihtiyaçlarını uygun fiyatla karşılayabilmeleri için başlattığı ucuz ama ithal ette sıra vatandaşların düşüncesinde. Daha önce kasaplara ve lokantalara sorduğumuzda yerli etten yana görüş bildiren esnaflar gibi Düzceliler de yerli eti tercih ettiklerini söylediler. Sokakta mikrofon uzattığımız vatandaşların hepsi, pahalı olsun bizim olsun mantığı ile ithal ete sıcak bakmadıklarını dile getirdiler.

Yerli et, dışarı açılacağına, çiftçilere yardım etsinler bu hale gelmeyiz, biz ne kadar yabancı meraklısı olduk, israf yapıyorlar biz gelince kemer sıkın, ama kemer kalmadı. Garibana söylüyorlar kendileri sefa sürüyorlar.? ?Tabi ki yerli et? diyen vatandaşlar, ? ucuz et tencere dibi yakar? şeklinde ilginç bir tabir kullanırken, ithal ete güvenmediğini söylediler, ? kendi etimiz gibi olmaz o? ifadelerini kullandılar. Bazı vatandaşlar, ? Bizim etimiz varken yurt dışından gelen etle  ne işimiz var, ucuz etin yahnisi nasıl olur? şeklinde konuşurken, yerli etin daha sağlıklı olduğunu dile getirdiler. İthal ete güvenemediklerini söyleyen vatandaşlar, lezzet açısından da yerli eti tercih ettiklerini belirttiler.

Mikrofon uzattığımız yaşlı bir çif kendi aralarında da ikilemde kalırken, eşinin ? et olsun da hangisi olursa olsun? söylemine karşı çıkan teyze ? hayır yerli et olacak? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.