FİZİK TEDAVİ DE BİLİNMESİ GEREKENLER

FİZİK TEDAVİ DE BİLİNMESİ GEREKENLER

Düzce Özel Çağsu Hastanesi Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Fatma İçyer, baş ağrısı dışında tüm ağrılarda uygulanan fizik tedavi ve rehabilitasyonda yüzde 90 oranında başarı sağlandığını söyledi, kemik erimesi konusunda ise çocukluk çağındaki beslenme ve yaşam düzeninin ileriki yaşlarda bu hastalığa yakalanma riskini azalttığını vurguladı.

 

 

Düzce Özel Çağsu Hastanesi Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Fatma İçyer , Sağlık rehberinde Mehmet İbrahimoğlu?nun konuğu oldu. İçyer, Çağsu hastanesinde fizik tedavi merkezinin 2 aydır hizmete girdiğini ve en modern cihazlarla tedavi yapıldığını belirtti.

Programda öncelikle fizik tedavinin anlamını anlatan İçyer, ağrıların giderilmesine yönelik olarak yapılan bir tedavi olduğunu, rehabilitasyonun ise, ağrıları gidermek ve kaybedilmiş olan bir takım fonksiyonların yeniden kazandırılması olduğunu dile getirdi.

Her tülü ağrıya fizik tedavi bölümün baktığını söyleyen İçyer şu bilgileri verdi.:

? hastanın boyun ağrısı, kol ağrısı, omuz ağrısı olur, eklem ağrıları fizik tedavinin alanına girer. Hastalarımız sadece baş ağrısı ile bize gelmiyorlar. Onun dışındaki bütün ağrılara polikliniğimizde bakıyoruz. Çok farklı şikayetlerle de gelebiliyor hastalar. Foksiyonel kayıplar, felçli hastalar, ortopedik ameliyatlardan sonra gelen hastalar, topuk dikeni gibi her türlü hasta bize başvurabilir.? Dedi.

Boyun fıtığında fizik tedavinin ayrıntılarını anlatan İçyer, cerrahi müdahalelerin ardından hastaların yüzde 90?ının tedaviden olumlu sonuç gördüğünü vurguladı. Her boyun ve her bel ağrısının fıtık olmadığının altını çizen İçyer, bu ağrıların başka ciddi hastalıklardan kaynaklanabileceğini dile getirdi. Boyun fıtığında 20 seansta başarıya ulaşılabildiğini kaydetti.

Kadınların en büyük sorunlarından biri olan kemik erimesi hakkında da bilgiler veren İçyer, bu hastalığı kemiklerin kırılganlığının artması olarak tanımladı.

İçyer, ? Baktığınız zaman bir kemiği gözenekli bir yapı görüyorsanız kırılgan bir yapısı var demektir. Bunun çok çeşitli nedenleri var. Kadınlarda östrojen hormonunun azalması ile ilgili olarak yine erkelerde 70 yaş sonrasında testesteron hormonunun azalmasıyla ilgili olarak, kemik dokusu hormonların aktif çalışmasına bağlı olarak kendi canlılığını koruyabilmekte. Var olan hormonlar kandan emilen Kalsiyum ve D vitamininin kemiğe geçmesini sağlar. Bunların eksikliği kemik erimesine sebebiyet veriyor. Kronik hastalıkları olanların hepsinde temel problem kalsiyum ve fosforun kandan emilememesidir. Kronik bazı ilaçların kullanılması da etkenlerdendir. En sık neden yaşla ilgilidir. En temel neden kadınlarda menopoza  girilmesi ve kronik sigara kullanılması.? Şeklinde konuştu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.