EKONOMİK DOĞALGAZ UYARILARI

EKONOMİK DOĞALGAZ UYARILARI

DERGAZ Düzce İl Müdür yardımcısı Yusuf Demirtaş, doğalgaz kullanımıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Demirtaş, doğalgazın ekonomik kullanımı için kombilerin yıllık bakımlarına dikkat çekti, faturaların yüksek gelmemesi için nasıl kullanılması gerektiğini anlattı.

 

 

Kış geldi, doğalgaz kullanıcıları kombilerini yakmaya başladı. Doğalgaz nasıl daha tasarruflu kullanılır, gaz kaçağı halinde neler yapmak gerekir. İşte bu soruların cevabını DERGAZ Düzce İl Müdür Yardımcısı Yusuf Demirtaş?tan aldık.

DERGAZ?ın yatırım programlarına müteakip gaz kullanıcıları ve abone sayısının sürekli arttığını söyleyen Demirtaş, yıl sonuna kadar planlanan 100 km?lik hattın tamamlanacağını belirtti.

 Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte ısınma konusunda bir çok sorunun da arttığını söyleyen Demirtaş, ısınma giderlerinin arttığını, hem giderleri azaltma hem daha iyi ısınma konusunda uyarlılarda bulundu.

Demirtaş, ? havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlarımıza özellikle doğalgaz kaçağı olması durumunda gazın dışarıya atılmasını sağlayan havalandırma menfezi bulunmaktadır. Soğuk gelmesin diye kullanıcılarımız tarafından bu menfezler kapatılmaktadır. Bunların emniyet açısından kapatılmaması gerekmektedir. Doğalgazın ekonomik kullanılması açısından, verimli kullanılması açısından kombilerin yıllık bakımlarının yapılması gerekiyor. Bakımlarınızı yaptırdığınızda kombiniz daha iyi çalışacaktır. 1 santigrat derecede kombinizi çalıştırırsanız tasarruf sağlamış olursunuz. Peteklerinizin üzerine her hangi bir eşya koyarsanız ısınan hava yükselmeyecektir, dolayısıyla ortamı ısıtamayacaktır. Radyatörlerin önü, arkası ve üstünün kapatılmaması gerekiyor. İzolasyonu olan binalarda ısıyı içeride tutacaktır. Evlerinde herhangi bir gaz kokusu hissettiklerinde mutlaka 24 saat hizmet veren 187 acil hattımızı aramaları gerekiyor. Aradıklarında ekiplerimiz 15 dakika içinde o kaçağa müdahale edeceklerdir.? Şeklinde bilgi verdi.

Vatandaşların kombilerini sabah kapatıp akşam açmaları konusunda da uyarılarda bulunan Demirtaş şöyle bilgiler verdi:

? Bir alanı ısıttığınızda kombiyi kapatırsanız o alan tekrara soğuyacaktır. Akşam eve geldiğinizde tekrara kombiyi çalıştırdığınızda aynı sıcaklığa getirebilmeniz için daha fazla derecede çalıştırmanız gerekiyor. Dolayısıyla kombinin aynı sıcaklıkta olması için 24 saat çalışması daha verimli olacaktır. Hem elektrik tasarrufu açısından hem de enerji tasarrufu açısından daha sağlıklı olacaktır.?

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.