FORMA SAVAŞINDAN FENERBAHÇE KARLI ÇIKACAK

FORMA SAVAŞINDAN FENERBAHÇE KARLI ÇIKACAK

Yeni sezon hazırlıklarının devam ettiği Topuk Yaylası Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Bekir İrtegün, Şampiyonlar Ligi için takımda büyük bir açlık ve istek olduğunu belirterek, 2 ön elemeyi de geçip gruplara kalacaklarını kaydetti.
Çok güzel bir çalışma ortamı olduğunun altını çizen Bekir, "Yeni sezon başlangıçları heyecanlı oluyor. Bizim için de önemli çünkü, gelecek sezonu tüm yatırımını burada yapıyoruz. Geçen sezon ne kadar sıkıntılı bir süreç yaşadıysak, bu sene de o kadar güzel bir sezon açılışı yaşadık. Başkanımız çıktı, aramıza yeni arkadaşlar katıldı. Biz de bunların verdiği sevinç ve neşeyle çalışıyoruz. Yeni gelen arkadaşlara başarılar, tüm takım arkadaşlarıma da sakatlıksız bir kamp dönemi diliyorum" dedi.

"MEVKİİMDE 4 KALİTELİ OYUNCU OLACAK"
Takım içi rekabetin olmadığı yerde başarının da gelemeyeceğini söyleyen Bekir, "Özellikle büyük takımlarda bu rekabetin olması, futbolcuların performanslarını yükseltir. Geçen sene de karakter olarak çok sağlam arkadaşlarımız vardı, bu sene de öyle. Yetenek olarak da çok iyi oyunculara aramıza katıldı, daha da katılacak. Daha önceki yıllarda da takım içinde bir çok kaliteli oyuncu vardı. Ben o dönemde de kaçmadım, şimdi de buradan, Fenerbahçe'den kaçacak değilim. Milli sporcuların ağırlıklı olduğu bir takım olduk; özellikle bazı mevkilerde. Ama tabii bunlar kağıt üzerinde. Bu kadar kaliteli oyuncular, umarım Fenerbahçe'nin geleceğine güzel şeyler katmak için çalışacak. Beraber oynama şansı bulamadık ama Egemen ile biz uzun yıllar karşılıklı oynadık. Son Milli Takım kampında beraber olma şansı yakaladık, hoş sohbetlerde bulunduk. Yaşının verdiği olgunluk karakterini ortaya koyuyor. Futbolculuğu da çok iyi. Burada beraber olacağız ve aramamızda rekabet olacak. Tabii sadece Egemen ve ben değil bu takımda bir de Serdar var. O da kaliteli, milli bir oyuncu. Tahmin ediyorum bir arkadaşımız daha o mevkiye transfer olacak. Kendi mevkiim açısında 4 kaliteli oyuncu oyacak. Aykut Hoca da adalet duygusuyla, en i olana formayı verecek. Bu rekabetten Fenerbahçe karlı çıkacak. Yobo ile iyi bir uyumum vardı. Bu skorlara da yansımıştı diye düşünüyorum. En iyi anlaştığım şimdilik Yobo ama ondan sonrasını bilemem" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE BU SENE BİZİM İÇİN ÇOK FARKLI OLACAK"
Şampiyonlar Ligi ve lig için ise Bekir İrtegün,"Biz geçen sene sezon başından sezon sonuna kadar tarihi günler yaşadık. Şampiyonlar Ligi'ne girecekmiş gibi buraya geldik ama ne yazık ki katılamadık. Bu sene ise tekrar böyle bir şans geldi, iki ön eleme oynayacağız. Geçtiğimiz yıllar bu ön elemelerde hata yaptık, bunun tecrübesini yaşadık. Ancak tüm futbolcular ve camia bundan ders almış. Kesinlikle Şampiyonlar Ligi'ne kalmak ve orada başarılı olmak istiyoruz. Fenerbahçe büyük takım ve yarıştığı her kulvarda başarılı olmak ister. Edindiğimiz tecrübeyle, o büyük açlıkla ve istekle Şampiyonlar Ligi'ne kalacağız. Türkiye'de de bu sene bizim için çok farklı olacak, çok başarılı olacağız" şeklinde konuştu.

"KENDİMİ BURAYA AİT HİSSEDİYORUM"
Yeni transferlerden Dirk Kuyt hakkında, "Dünya futbolunda kendisini ispat etmiş bir utbolcu. İlk duyduğumda çok sevindim. Bazı oyuncular sahadaki duruşlarıyla takım oyuncusu olduğunu belli eder. Çok iyi bir profesyonel ve takım oyuncusu. Bize çok faydalı olacak. Sadece Kuyt değil; Egemen, Mehmet Topal, Hasan Ali hepsi bize çok faydalı olacak" diye kaydetti.
Sözleşmesini uzatması hakkında ise Bekir, "Milli takım kampı vardı ardından tatile çıktım. Söylediğiniz gibi imzanın uzadığını düşünmüyorum. Biz konuşmaya başladıktan 1 hafta sonra imza attık. Bu arada birçok haber geldi hiçbirine cevap vermedim. Ne hocamla ne de yönetici ağabeylerimle hiçbir sorunum olmadı. Yurt dışından iyi takımlardan da teklif vardı ama ben kendimi buraya ait hissettim. Sevildiğimi ve saygı gördüğüm yerde kalmanın doğru olduğuna inanıyorum. Kendimi buraya ait hissediyorum. İmzamı attım ve çok uzadığını da düşünmüyorum" diye konuştu.

"HERKESİN YERİ DOLDURULUR"
Takımdan ayrılan oyuncular hakkında ise Bekir İrtegün, "Sadece Emre değil birkaç arkadaş daha ayrıldı. Ama futbolun doğasında bu var. Sezon başı gelenler, gidenler oluyor. Gidenlere başarı ve sakatsız bir futbol hayatı diliyorum. Emre ağabeyin futbolculuğunu kimse tartışamaz. Benim de kendisine düşkünlüğüm vardı. Ama gitmesi hem onun adına hem de Fenerbahçe ardına daha doğru oldu diye düşünüyorum. Ayrıca çok iyi takıma gitti. Ona da başarılar diliyoruz. Yokluğunun hissedilip hissedilmeyeceğini zaman gösterecek. Yerine gelen oyuncular da iyi oyuncular. Geçen sezon başında yaşana olaylardan dolayı çok iyi oyuncular takımdan ayrılmıştı. Biz kalanlar, onların yokluğunu aratmadık. Bu davaya hepimiz sahip çıktık ve Türkiye Kupası'nı aldık son maça kadar şampiyonluk şansımızı devam ettirdik. Büyük oyuncular çok önemli ama önemli olan sadece oyuncular değil, başarı başka unsurları da barındırıyor. Biz geçen sene bunu başardık. Bazsı insanların yokluğu Hissedilir ama herkesin yeri doldurulur" dedi.
Türk Futbolu adına bazı şeylerin iyiye gitmeye başladığını söyleyen Bekir İrtegün, "Geçen sene biz maçlara çıkarken her hafta bir olay oluyordu. Bunun sıkıntısını çok yaşadık; kampta antrenmanlarda. Ama bunların hepsinin üstesinden beraber olarak geldik. Taraftarımız bizi arkadan çok itti. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. O günlerin altından kalktıysak taraftarımızın verdiği güç ve buradaki insanların kenetlenmesiyle oldu bu. Umarım bu sene saha dışı olaylar bizi yormaz. Sadece biz de değil Türk Futbolunun da bundan ayrılması lazım. Biraz iyiye doğru gidiş var, kafamız daha rahat olacak. Takımımızın hedefleri açısından saha dışı olaylardan bıkkınlık duyduk. Artık sadece baha içi faktörlerle uğraşmak istiyoruz. Umarım böyle de olur. Böyle olursa da bizim farkımız daha net görülür" diye kaydetti.

"BU DURUMDAN DAHA GÜÇLÜ ÇIKTIK"
Aziz Yıldırım'ın tahliye olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyleyen İrtegün, "Bir insanın 4 duvar arasında olması karar kötü bir şey olamaz. Çıkması, ailesine, sevenlerine müthiş bir huzur verdi. Biz onu çok özledik İnşallah buraya da gelecek; böyle bir durum da var. Başkanımızın dışarıda olması onu görmemiz, onunla konuşmamız çok önemli. Biz bu durumdan daha güçlü çıktık. O, İlhan ağabey, diğer ağabeylerimiz ve hepsi için mutluyuz" dedi.
Fenerbahçe'nin lige 5 maçlık seyircisiz oynama cezasıyla başlayacak olması hakkında ise Bekir İrtegün, "Bu olayların tek sorumlusu kesinlikle Fenerbahçe taraftarı değildi. Çok etkilenmeyeceğimizi düşünüyorum. Biz o kadar çok şey yaşadık ki artık etkilenmiyoruz" diye konuştu.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.