SADECE ONLAR SINAVLA ALACAK

SADECE ONLAR SINAVLA ALACAK

TEOG sisteminin kaldırılmasından sonra yerine gelen sistemle nitelikli okullar belirlenmeye başladı. 600-700 civarı olması beklenen nitelikli liseler kesin olmayan listeleri paylaşılıyor. Düzce?de il genelinde özel okullar dahil 54 ise bulunurken, Liseye giriş sisteminde sınavla öğrenci alacak lise sayısı 2 olarak verildi.

 

 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kaldırıldı. Yeni liselere geçiş sistemi açıklamalarında başlayan ?nitelikli okul? tartışmaları sürmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından nitelikli liselerin listesi resmi olarak açıklanmazken, il il nitelikli liselerin kesinleşmeyen listeleri de paylaşılmaya başladı. Bazı eğitim haber, öğretmen haber, kamu haber sitelerinde bu listeler yer almaya başlarken Milli Eğitim Bakanlığının nitelikli okulların listesi için çalışmasının sürdürdüğü belirtildi.

TEOG?un yerine açıklanan yeni liseye geçiş sistemi ile birlikte nitelikli liselere yerleşmek isteyen öğrenciler sınava girecekler. Sınava girmek istemeyen öğrenciler ise ikametgahına göre tercihte bulunacağı 5 liseden birisine yerleştirilecek. Her ilden belirlenen ön plandaki liseler nitelikli lise olarak açıklanacak ve sınavla öğrenciler açıklanan nitelikli okullara yerleşmeye çalışacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı sınavla öğrenci alacak olan okulları nitelikli lise, nitelikli okul olarak dile getirmiş, bu konuda yaşanan tartışmalardan sonra diğer okulların niteliksiz olup olmadığı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere yetkililere sorulmuştu. Sonrasında MEB tarafından yapılan 600 nitelikli okul açıklamasında geri adım atılmıştı.

Bakanlığın resmi olmayan listesinde Düzce?den de 2 okul yer aldı. İl geneli ve özel okullar dahil 54 lise bulunan Düzce?den, merkez Fen Lisesi ve merkez Turgut Özal Anadolu Lisesi, sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler olarak listede yer aldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.