Siyaset itfaiye çadırına benzer?

Siyaset itfaiye çadırına benzer?

Gazeteci halkın içindedir. Halkın gözü, kulağı, sesi olmak durumundadır. Bizler bir konuyu gündeme getirirken halkın zihnini meşgul eden fakat yüksek sesle söyleyemediği konuları seçeriz. Kişisel ihtiraslarımız veya çeşitli pazarlıklar sonucu belirlenmiş sahte gündemlerin peşinden koşan gazeteciler er ya da geç okuyucuları tarafından yalnız bırakılır. Eğer mesleği gereği gibi icra etmek istiyorsanız ne halkın bir adım önünde ne de bir adım gerisinde olmalısınız. Bir zamanların hâkim görüşü olan,  halk için halka rağmen ideolojisi yerine halk için halkla beraber ilkesini benimsemiş ve kendisini halktan ayırmayan sıradan bir vatandaş olmak isterseniz, sessiz çoğunluğun sesi olmayı başarabilirsiniz.

Bir süredir büromuza gelip giden veya çarşı pazarda görüşlerini bizlerle paylaşan hemşerilerimizin Ak Parti Akçakoca ilçe teşkilatından, hatta Ak Partinin bugünkü gidişatından memnun olmadığını görmekteyiz. Yakınmalarını dinlediğimiz dostlarımızın büyük çoğunluğu Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ?a karşı değil, hatta kendisine ve Ak Partiye sempati ve hürmet besleyen insanlar.

Bugün büyük resme daha dikkatli baktığımızda, Ak Partinin hata yapmasından, iktidarı kaybetmesinden endişeli olan Ak Partili vatandaşların sayısı hiç de az değil. Kendisini endişeli hatta rahatsız olarak ifade eden Ak Partili hemşerilerimizi üç kategoriye ayırmak mümkün.

1-Televizyon ve Sosyal Medyadaki bilinçli propagandanın etkisi altında kalanlar.

2- Ak Partinin kuruluş amacından uzaklaştığını düşünenler.

3- Teşkilat içindeki gücünü kaybettiği için muhalif olanlar.

Bu satırları okuyan Ak Partililer arasında üçüncü grubun ciddiye alınmaması gerektiğini, o tür insanların her zaman var olacağını, bunların teşkilatın çalışmalarını etkilemeyeceğini düşünenler bulunacaktır.

SAKIN HA!

Cehenneme kadar gidebilecek hatalar zincirinin ilk halkası bunlar. Sakın o tür insanları bir kenara atmayın. Asıl tehlikeli olan grup onlardır. İhtiras, İktidar hırsı ve İntikam hisleri yeryüzündeki en yüksek enerjiye sahip olan duygular arasındadır. Eğer birileri siyasete ?it ürür, kervan yürür? mantığı ile yaklaşıyorsa maça baştan 1-0 yenik başlamıştır. Bu tehlikeli grubun bir an önce ikna edilmesi gerekiyor.

Gelelim ikinci gruba; Ak Partinin kuruluş amacından uzaklaştığını düşünenleri de en az üçüncü gruptakiler kadar ciddiye almalısınız. Bence Ak Partiyi eleştirenler arasında en samimi olanlar, yıkmak değil yapmak isteyenler bu gruba dâhil dostlarımızdır. Galiba en haklı kesim de onlar. Özellikle Akçakoca ilçe teşkilatındaki siyaset anlayışının kişisel zenginleşme aracı olarak kullanıldığına ilişkin yorumlar karşısında Sayın ilçe Başkanının önce halka kulak vermesi, sonra da kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor.

Peki bu İki numaralı kesim neler söylüyor şöyle bir göz atalım.

İlçe başkanının Akça ?lı işlerle uğraştığı, Akçakocalılar için siyasi fedakârlıktan kaçındığı, siyasete sadece kendi menfaati doğrultusunda baktığı, siyaset üretemediği, yan gelip yattığı, halka yakın olamadığı, belediye başkanının çalışmalarına güvenerek hiçbir iş yapmadığı, milletvekillerini yönlendiremediği, Akçakoca?ya yapılacak yatırımlar konusunda Belediye başkanına yeterince destek vermediği, taşın altına elini koymadığı, masaya yumruğunu vuramadığı, işsiz vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmediği, partiye gönül verenlerin Ankara?daki işlerine yardımcı olmadığı, kısacası ilçe başkanlığı koltuğunda yan gelip kendi keyfine baktığı yolundaki eleştiriler gittikçe artıyor.

Korkarım Ak Parti ilçe teşkilatındaki bu boş vermiş görüntüsü, başarılı çalışmalarıyla gündeme gelen Cüneyt Yemenici?yi de eksi yönde etkileyecek.

İkinci gruptakilerin samimi eleştirileriyle kafasında soru işaretleri olan dostlarımız bazı televizyon kanallarının ve sosyal medyanın etkisinde kalan birinci gruptakilerle bir araya geldiğinde durumun ciddiyeti kendiliğinden ortaya çıkıyor. Birinci gruptakilerin fikirleri ülke gündemine göre gidip gelse de ikinci grupla bir araya geldiklerinde fikirleri daha sabit hale geliyor.

Kısacası burada belirleyici olan üçüncü ve ikinci gruplar, görece daha edilgen olup da ileride partiden kopma potansiyeli ikinci ve üçüncü gruplarla bir araya geldiğinde yükselen birinci gruba dâhil olan vatandaşlarımız özelde Akçakoca?mız daki yerel siyaseti, genelde ise Ak Parti iktidarını sarsacak güçte olduğu aşikâr.

Ak Parti teşkilatının Sayın ilçe yöneticileri, sayın kanaat önderleri sizler de en az bizler kadar bilirsiniz ki; siyaset itfaiye çadırına benzer. Eğer o çadırın etrafındakiler eşit güçle çadırı germezler, çadırın bir bölümünde bulunanlar çadırı boşlar ise apartmanın tepesinden atlayan da tepe üstü yere çakılır. Bizler basın olarak bu başıboşluğu görerek SAKIN HA demekten öteye gidemiyoruz.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.