AMAÇ VATANDAŞ ODAKLI HİZMET

AMAÇ VATANDAŞ ODAKLI HİZMET

Vali Zülkif Dağlı kurum amirleri ile bir toplantı düzenledi. Toplantıda özellikle vatandaşa hizmet konusunda amirlere talimat verdi. Vali Dağlı, hızlı ve eşit hizmet, resmi taşıt kullanımı, şehit aileleri ve gazileri ziyaret ile engellilerin kurumlara rahat erişimi konusunda bir dizi tavsiyelerde bulundu.

 

 

5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 24. Maddesi gereğince, İdarede birliğin sağlanması, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesi, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun tesis edilmesi için gereken tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak amacıyla Vali Zülkif Dağlı başkanlığında, İl İdare Şube Başkanları toplantısı gerçekleştirildi. Valilik Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı.

Vali Zülkif Dağlı toplantıda, Vatandaş odaklı yaklaşım çerçevesinde, tüm kurum ve kuruluşlarda, hızlı, etkin, kaliteli hizmet sunulmasının, yapılan tüm iş ve işlemlerde adalet, eşitlik ve şeffaflık anlayışıyla hareket edilmesinin zorunlu olduğunu vurgulayarak bu doğrultuda gerekli tüm tedbirlerin alınması ve aksaklıkların giderilmesi konularında kurum amirlerine talimat verdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanacak tasarruf tedbirleri ile resmi taşıt kullanımlarındaki uygulamalar, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve kurumlar arası diyaloğun arttırılması, iş ve işlemlerin takibi, etkin ve hızlı biçimde sonuçlandırılması hususlarında kurum müdürlerine tavsiyede bulundu.

Şehit aileleri ve gazilerin kurum amirleri tarafından sadece belirli günlerde değil sık sık ziyaret edilmesini istedi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında engelli vatandaşlarımızın rahat erişim sağlayabilmesi için gerekli fiziki düzenlemelerin yapılması konusunda kurum amirlerini uyardı.

Toplantı kurum müdürlerinin görüş ve önerilerini Vali Dağlı?ya arz etmeleri ile sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.