ŞEHİT PİLOTLAR UĞURLANDI

ŞEHİT PİLOTLAR UĞURLANDI

Törene, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Kuvvet Komutanları, Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya milletvekilleri de katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit ailelerinin yanına giderek başsağlığında bulundu. Daha sonra tören alanına gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, şehit ailelerine başsağlığında bulundu ve bir süre sohbet etti.
Şehitlerin cenazeleri katafalka konulduktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra şehit pilotların öz geçmişleri okundu. 7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Avcı, yaptığı konuşmada, "Bugün burada, 22 Haziran 2012 tarihinde Doğu Akdeniz'in uluslararası sularında, silahsız olarak icra ettikleri görev uçuşu esnasında menfur bir saldırı neticesinde şahadet mertebesine ulaşan çok değerli 2 kahraman pilot arkadaşımızı ebediyete uğurlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz da, son yolculuğuna uğurlanan aziz şehitlerin, üniformalarını giydikleri andan itibaren kendilerini bu vatana, bu millete, bu toprağa adayan insanlar olduğunu belirterek, "Bu kutsal görevi ifa ederken, şahadet şerbetini içmek nasip olmuş. Milletimizin gönlündeki güzel yerlerini almak üzere, hem gönlümüze, hem de Rabbimizin katındaki yüce makama uğurlamak üzere buradayız. Şehitlik bir serdengeçtiliktir. Yardan, anadan, sevgiliden geçip, vatan, millet ve bayrak için kanını, canını seve seve verebilmektir. Aziz şehitlerimiz bunu gerçekleştiren kahramanlardır" dedi. Daha sonra şehitler için dua okundu.

Şehit yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası, oğlunu ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'u son yolculuklarına tabutlarını öperek uğurladı.

Törenden sonra Hv.Plt.Yzb. Gökhan Ertan'ın cenazesi, Malatya Merkez Kabristan Camii'nde kılınacak cuma namazını müteakip Malatya Garnizon Şehitliği'ne, Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin Aksoy'un cenazesi, İstanbul Ataköy Camii'nde kılınacak ikindi namazını müteakip İstanbul Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilecek.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.