KIŞ TEDBİRLERİ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

KIŞ TEDBİRLERİ İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Bolu ve Düzce?de alınacak kış tedbirleri görüşüldü. İki ilin valisi de özellikle Bolu Dağı?ndaki ağır kış şartlarıyla ilgili olarak sürücülere önemli uyarılarda bulundular.

 

 

Bolu Valisi Aydın Baruş ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı, kış tedbirlerinin görüşüldüğü toplantıda bir araya geldiler. Toplantıya İki ilin Jandarma Komutanları, Emniyet Müdürleri, Vali yardımcıları ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Toplantı öncesinde Vali Baruş ve Vali Dağlı D-100 karayolu üzerinde açıklama yaparken, Vali Baruş, Bolu Dağı tüneli ve Bolu Dağı inişinde sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Baruş, ? E-80 karayolu ve D-100 karayolu ülkemizin ulaşım bakımından atar damarlarını oluşturan yollar olarak niteleyebiliriz. Ankara-İstanbul istikametinde şehirlerarası ulaşımı sağlayan çok önemli arterler. Bu artellerin kış koşullarında açık tutulması gerekiyor. Bu tip kar koşullarında yollarda buzlanma neticesinde ciddi trafik kazaları oluşabiliyor. Yoğun kış koşullarında yolları açık tutmak için alacağımız tedbirleri geniş kapsamlı olarak değerlendireceğiz. Vatandaşlarımızın ulaşımının aksamaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sürücülerimiz kış koşullarında hazırlıklı olarak yola çıksınlar, kış lastikleri olmadan bu geçişleri kullanmasınlar. Özellikle Bolu Dağı çıkışı viyadüklerde, Bolu Dağı D-100 karayolu inişinde özellikle TIR kaymaları sonucu yollarda kapanmayla karşı karşıya geliyoruz. Kayan TIR?ların kaldırılması da uzun zaman aldığından vatandaşlarımız mağduriyete uğruyorlar.? Dedi.

Vali Zülkif Dağlı ise, özellikle TIR sürücülerini sol şeritten gitmeleri konusunda uyarıda buılundu.

Vali Dağlı, ? özellikle TIR sürücülerimizin sol şeridi kapatmamaları gerektiğini vurgulamak istiyorum. En öneli sorunumuz bu. Sol şeridi  kapattıkları zaman yolu açmamız, ön taraftaki araçlara ulaşmamız mümkün olmuyor. En önemli handikapımız bu. Bu konuda ısrarlıyız. Trafik polislerimiz ve karayolları ekiplerimizin uyarılarına riayet etsinler.? Şeklinde konuştu.

Valiler daha sonra toplantıya geçti. Bolu Valisi Aydın Baruş, kış koşullarında iki ilin yapacağı işbirliği sayesinde çok önemli tedbirler alındığını belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.