KEŞİR CHP ÖNERGESİ ÜZERİNE KONUŞTU

KEŞİR CHP ÖNERGESİ ÜZERİNE KONUŞTU

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, kadın istihdamının artırılması için meclis araştırması açılmasıyla alakalı CHP önergesi hakkında Ak Parti Grubu adına mecliste söz aldı.  Önergede yer verilen rakamlarla ilgili olarak konuşan Keşir, ?Rakamları doğru okuyamamak sanırım bir gelenek oluşturdu? diyerek CHP?yi eleştirdi.

Kadın istihdamının artırılmasına yönelik grup önergesi veren CHP?nin önergesiyle alakalı olarak mecliste konuşma yapan Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Türkiye?nin  2005'ten bu yana yarattığı istihdam artışıyla OECD ortalamasını 5'e katladığını söyledi.

Türkiye'de uzun dönemde işsizlik oranının 2016 itibarıyla yüzde 2,2 iken bugün 2 olduğunu söyleyen Keşir, ? önergeyi gerekçeleriyle çok dikkatli okudum orada , 2013 ile 2014 verileri karşılaştırılmış. 2013'te yüzde 45,2 olan oranın 2014'te yüzde 46 diyor, doğrusu, yüzde 45,9'a çıktığı bahsedilmiş ama aynı rakamın 2016 güncel rakamı var, yüzde 41,5'e inmiş durumda okumayan ve çalışmayan 15-29 yaş arası kadın rakamı. 2016 rakamlarına ulaşamadınız mı yoksa 2016 rakamlarındaki bu iyileşmeyi yazmaya eliniz mi varmadı? Bunu merak ettiğimi ifade etmek istiyorum.? Dedi.

Kadın istihdamından ve bugün 5 Aralık kadının seçme ve seçilme hakkından bahsederken aslında kadının eğitime erişiminden bahsetmek gerektiğini belirten Keşir,  Türkiye'de 2002 yılında kadının üniversiteleşme oranı yüzde 13 iken bugün 81 ilde açılan üniversitelerle ve özellikle başörtülü kadınların eğitime erişimiyle birlikte bu oran yüzde 50'yi zorladığını dile getirdi.

Keşir, ? Türkiye, eski Türkiye değil. Türkiye'de "Dünya 5'ten büyüktür." diyen bir dünya lideri var. Rakamları eksik ve yanlış okumak eski kompleksli siyasetçi refleksidir, Türkiye siyaseti daha yenisini hak ediyor. AB ülkeleri içinde kadın istihdamı ne yazık ki son dönemde yüzde 4,8 artarken bu rakam Türkiye'de üç katındadır. Almanya'da 1 milyon kadın yeni dönemde işe girerken Türkiye'de bu rakam 3 milyon kişiyi aşmıştır, yüzde 55,2'dir. İngiltere'de ne yazık ki son dönemde sadece 1 milyon kadın istihdama katılabilmiştir. Türkiye'de kadının iş gücü oranı, iş gücüne katılımı 3 milyon 733 bin kişiyle yüzde 63,3 oranında artmıştır. Rakamları doğru okuyamamak sanırım bir gelenek oluşturdu sizde ama Türkiye'de rakamları doğru okuyanların olduğunu hatırlatarak yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum? şeklinde konuştu.

Keşir?in konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun önerisi oylamaya sunuldu, öneri kabul edilmedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.