VALİLİK VE YEŞİLAY PROTOKOL İMZALADI

VALİLİK VE YEŞİLAY PROTOKOL İMZALADI

Düzce ilinde bağımlılıkla mücadele amacıyla faaliyetlerin başlatılması, geliştirilmesi, zenginleştirilmesi ve yaygınlaştırılması çerçevesinde, kaynak ve hizmet kullanımında Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Düzce Valiliği arasında yapılacak iş birliği ve YEDAM(Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kurulması ile ilgili iki ayrı protokol imzalandı.

 

 

Protokol İmza Törenine Vali  Zülkif Dağlı başta olmak üzere, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Yeşilay Cemiyeti üyeleri katıldılar.

 

TÜM TEDAVİYİ KAPSAYAN SİSTEM

Vali Zülkif Dağlı ve Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk arasında imzalanan protokol sonrasında, Vali Dağlı yaptığı açıklamada,  ?Bugün ilimiz için gerçekten önemli bir gün. Yaklaşık bir yıldır bağımlılıkla ilgili il çapında bir mücadele tarzı geliştirmeye çalıştık. Ancak bu konunun uzmanı olan Yeşilay Başkanlığımızla yapmanın daha doğru olacağı, daha sistemli olacağı ve bir sistem kurarak kişilere bağlı olmayan bir sistem üzerinde çalışmanın daha uzun vadeli olacağından hareketle Yeşilay Başkanlığıyla yaptığımız görüşmelerin sonucunda bugün bir araya geldik. İki protokol imzaladık bir tanesi YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) adını verdiğimiz Yeşilay Başkanlığımızın geliştirdiği, veri sistemiyle, personelin eğitimiyle, sisteme kişilerin girişiyle ilgili sistemlerin ilimizde kurulması. Yani kapıdan kişilerin girişiyle nasıl bir yöntem izlenecek bunların tamamını kapsayan, tüm tedavinin nasıl olacağını kapsayan bu sistemi kuracağız.? Dedi.

 

GENÇLER İÇİN KAMP MERKEZİ

İkinci protokolün  Kaynaşlı?da kurulması planlanan kamp ve dinlenme merkezi olduğunu söyleyen Vali Dağlı, bu merkez ile asıl hedefin  gençleri uyuşturucudan uzak tutmak olduğunu vurguladı.

Vali Dağlı, ? Bağımlılığa bulaşmayan gençlerimizin burada nasıl vakit geçirebilecekleri şeklinde bir kamp merkezi yapmayı istiyoruz. Bu konuda da Yeşilay Başkanlığımıza İl Özel İdaresi olarak gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu taahhüt ettik. Biraz önce imzaladığımız protokol bunu gösteriyor. İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisi Toplantısında bu konuyu geçirmek sureti ile bu protokol kabul edilmiş oldu. Bizde son noktayı koyarak protokolümüzü imzaladık.  Tabi burada bağımlılık ülkemizin sorunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere en önemli sorunlar bunlardan birisi terör diğeri de bağımlılık. Bu manada sistemli bir çalışmayı nasıl yaparız. Bunu da hep birlikte yapacağımıza inanıyorum.? İfadelerinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.