2016 DERKEN 2 YIL DAHA UZADI

2016 DERKEN 2 YIL DAHA UZADI

Büyük ümitlerle başlayan ve İstanbul?a su verecek olan Melen barajının gövdesinde çatlak olduğu iddia edildi. 2014 tarihinde temeli atılan , 29 Ekim 2016 yılında bitirileceği açıklanan barajın inşaatı devam ederken aceleye getirildiği öne sürülen barajdaki inşaat eksiklikleri nedeniyle gövdesinde çatlaklar oluştuğu ve sil baştan yeniden gövde yapılacağı  öğrenildi.

 

 

Düzce ve Sakarya illerini birbirinden ayıran Büyük Melen Çayı üzerinde  yapımına başlanan ve İstanbul?un su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Barajı inşaat sözleşmesi 17.12.2012 tarihinde imzalanarak barajın yapımına başlanmıştı. Barajın temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu?nun katıldığı törenle  6 Mart 2014 tarihinde atılmıştı. O dönemde yapılan açıklamalarda, Melen Barajı?nın 29 Ekim 2016 tarihinde bitirilmesinin planlandığı bildirilmişti. Son olarak geçtiğimiz Ağustos ayında açıklama yapan Bakan Eroğlu, projenin bitimine 1 yıl kaldığını ve barajın su tutmaya başlayacağını  söylemişti ancak verilen tarihler tutmadı, inşaat çalışmaları devam eden barajla ilgili bir iddia ortaya atıldı.

İddiaya göre, bir an önce bitirilmesi istenen barajın gövde inşaatı çalışmaları sırasında çok dibe inilmedi ve inşaat kazıkları gerektiği gibi çakılmadı. Bu nedenle barajın gövdesinde çatlak meydana geldi, baraj gövdesi için sil baştan yeniden beton dökme çalışmaları başladı.

Kısa sürede bitirilmesi ve su tutmaya başlaması beklenen Melen barajında yaşanan bu sorun nedeniyle 2 yıl sürecek bir gecikme daha yaşanacağı öğrenildi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.