UZMANI NASIL UYGULANDIĞINI ANLATTI

UZMANI NASIL UYGULANDIĞINI ANLATTI

Genç ve Taze Bir Cilt İçin yapılan PRB uygulaması Düzce Özel Çağsu hastanesinde de gerçekleştiriyor. Cildiye Uzmanı Dr. Ayşegül Turan, ciltte meydana gelen değişikliklerde ve  saç dökülmesinin önlenmesinde etkili olan PRP işlemini anlattı.   

 

 

Zaman, yer çekimi ve güneş gibi etkenler nedeniyle yüzdeki ciltte ve mimik kaslarında oluşan sarkmaları, kırışıklıkları, deformasyonları ortadan kaldırmak yeni uygulamalar ile daha mümkün bir hale geldi. Sigara kullanımı, yanlış ve düzensiz beslenme, solaryum, güneş ışınlarına aşırı oranda maruz kalınması; ciltteki kırışıklıkların derinleşmesine ve kalıcı bir hal almasına sebep oluyor. Düzce Özel Çağsu Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Ayşegül Turan,  'Genç ve Taze Bir Cilt İçin' yapılan PRB?yi anlattı.

?PRP, İngilizce Platelet Rich Plasma teriminin baş harfleridir. Trombositten Zengin Plasma anlamına gelmektedir. Hastanın kanı alınarak özel birkaç işlemden geçiriliyor ve trombosit dediğimiz kan hücreleri ve büyüme faktörlerinden zengin plasma kısmı ayrılıyor. Sonrasında hastanın cilt altına enjekte ediliyor. Bu işleme PRP diyoruz.?

PRB?nin saç dökülmelerinde de kullanıldığını söyleyen Turan, Bu yöntemin leke tedavilerinde de uygulandığını ve iyi sonuçlar elde edildiğini belirtti.

?Aslında birçok branş bunu kullanıyor. Cerrahi branşlar ve yara iyileştirmelerinde kullanılabiliyor. Bizim kendi kliniğimiz kozmetik amaçlı, saç dökülmeklerinde, leke ve is tedavilerinde ve Anti-Aging dediğimiz cilt gençleştirmelerinde kullanıyoruz. Tek başına veya başka cihazlar ve yöntemlerle kullanılabilir. Trombosit ve büyüme faktörlerinin saç dökülmesini yavaşlattığı hatta bir takım durumlarda engellediği ve saçın yaşam süresini uzattığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle erkeklerde ve bazı dönemlerde kadınlarda görülen dökülmelerde kullanılabiliyor. Bunların dışında kollojen sentezini uyardığını ve cildin genç ve nemli görünmesini sağlayan, hyaluronic asit dediğimiz faktörün sentezini arttırdığı gözlemlenmiştir.?

?Hastaya, hastalığa ve kullandığımız amaca göre değişiyor. Genellikle en az 3 seans yapılıyor ama saç dökülmesi gibi bazı durumlarda 8-10 seansa çıkabiliyoruz. Yine hastaya göre değişiklik gösterebilmekle beraber 2-4 hafta sıklıkla yapılıyor.?

PRB?nin yan etkisinin olmadığından da söz eden Turan, her hastada farklı sonuç elde edildiğini de vurguladı.

?Bu kişinin kendi kanından üretildiği için bizim beklediğimiz bir yan etki yok, çok alerjen bir uygulama değil. Sadece uygulama esnasında hasta, bir takım şişlik, morarma ve ağrı yaşayabilir. Bunun dışında başka bir yan etki beklemiyoruz.?

?Her hastada yanıt farklı oluyor. Bununla ilgili standardize edilmiş sonuçlar henüz yok. Saç dökülmesi ile ilgili bahsedersek, bizim için önemli 3 faktör var. Saç dökülmesinin durması, mevcut olan saçların canlılık ve güçlülüğünün artması, yeni saç çıkması. Çoğu hastada saç dökülmesini durdurabiliyoruz. Ama her hastada farklı faktörler oluyor. Ne zamandır bu durum devam ediyor, bizim uyarabileceğimiz saç kökü var mı, bunlar çok önemli faktörler. Hala canlı kıl kökü varsa yeni saç çıkımı da sağlanabiliyor.?

PRB?nin kimlerde kullanılmadığı hakkında da bilgi veren Turan, Gebelerde ve emziren annelerde de bu uygulamanın yapılmadığının altyını çizdi.

?Burada biz hastanın kendi kanını kullandığımız için kişinin bir kan hastalığı olmaması gerekiyor. Özellikle trombosit sayısı az olan veya trombosit fonksiyonlarında bozukluk olan ve benzer kan hastalıkları bulunanlarda yapılmıyor. Kanser hastalarında, cildinde veya kendisinde aktif bir hastalığı olan bireylere yapılmıyor. Gebelik ve emzirme de bu uygulamayı yapmadığımız durumlardandır. Bunların dışında çoğu hastaya yapılmasına engel bir durum yok.?

 

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.