YILBAŞI NÖBETİ BAŞLADI

YILBAŞI NÖBETİ BAŞLADI

Yaklaşan yılbaşı öncesi fidan hırsızlıklarına karşı ormanlarda kuş uçurtulmuyor. Yılbaşının yaklaştığı şu günlerde hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü?ne bağlı Düzce Orman Müdürlüğü de yılbaşı nöbetine başladı.

 

 

Yeni yıla 20 gün kala yılbaşı ağaçlarını ormanlardan kaçak yollarla temin etmek isteyenlere karşı, özellikle yeni dikim yapılan çam ekim sahalarında, orman memurları nöbet tutmaya başladı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ve Düzce Orman Müdürlüğü ekipleri,  Yılbaşı ağacı yapma bahanesiyle, 5 ile 10 yaş arasında dikilmiş çam fidanlarının kaçak kesilebileceği ihtimali üzerine, bölgede sürekli devriye atıyor.

 Ormanları her türlü tehditten korumak için çalışmalarını sürdüren ormancılar, ağaç kesmek yerine ağaç dikme çağrısında bulundu.

Ağaçları keserken yakalanan kişileri 3 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası beklediği bildirilirken, Özellikle bugünlerde yılbaşı ağacı olarak bilinen çam ve köknar ağaç türlerinin korunması için çeşitli tedbirler alındığı, özellikle orman muhafaza memurları ile devriye ekipleri kurulduğu açıklandı.

Bu şekilde usulsüz olarak ormanlardan faydalanmaların önüne geçmek amacıyla yılbaşına kadar denetimlerin devam edeceği bildirildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.