ÖNCELİKLİ 2 KONU VAR

ÖNCELİKLİ  2 KONU VAR

Vali Zülkif Dağlı, Düzce?nin coğrafi konumunun da etkili olduğu hava kirliliği için ? bu bir realite? dedi, başta belediye olmak üzere kurumlar marifetiyle kirliliğin önüne geçmek için 2 önemli, öncelikli konu olduğunu vurguladı.

 

 

Her kış mevsiminde Düzce?nin üzerine kabus gibi çöken hava kirliliğinin önlenmesi konusunda bugün bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Hava kirliliği konusunda alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya,  Vali Zülkif Dağlı , Belediye Başkanı Dursun Ay ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantı öncesi yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Temmuz ayında Mahalli Çevre Kurulunda alınan kararı hatırlatan Vali Dağlı, özellikle kalitesiz kömür kullanımının kaldırılması ve sanayi kurumlarının duyarlılığıyla kirliliğin önüne geçileceğini belirtti.

Vali Dağlı, ? Hava kirliliğinin önlenmesiyle ilgili tedbirlerimiz neler. Belediye Başkanlığımız neler yaptı. Çevre Müdürlüğümüz, Sosyal Yardımlaşma Vakfımız neler yapıyor, DERGAZ bu işin neresinde, bunları değerlendireceğiz. İlimiz çanak şeklinde olması sebebiyle hava kirliliğiyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu bir realite. Ama bizler, en azından insani olarak kendi yaptığımız çalışmalarla, artmasının önüne geçerek nasıl azaltabiliriz. Kömür yakımının doğalgaz kullanılan yerlerde önlenilmesi, önceliğimiz bu. İkincisi hava kirliliği yayan sanayi tesislerinin önlenmesi, gerekli ihtarlar, cezalar yapılmak suretiyle önüne geçilmesi, doğalgazın yaygınlaştırılması, sağlıksız kömür yakımının belediyemiz başta olmak suretiyle kurumlarımız marifetiyle önlenmesi amacımız. Burada belediyemiz önemli bir aktör, değerlendirmelerimizi yapacağız, hava kirliliği geçtiğimiz hafta da vardı. Boyutları bazı günler artabiliyor. Özellikle yaşlı kesimimiz, çocuklar ve bebekler üzerinde olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.? Dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.