İÇİŞLERİ BAKANI?NA SORDU

İÇİŞLERİ BAKANI?NA SORDU

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'de bazı arazilerin Belediye adına tescil edilmesine ilişkin olarak 5 soru hazırladı. Tanal, arazilerin usul ve yasaya aykırı olarak tescil edilmesi iddiasıyla sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığını sordu.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce ilinde bazı arazilerin Belediye adına tescil edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

Tanal önergesinde Düzce'de, Beslanbey Mahallesi 375 parsel, 132 dönüm, Sarayyeri Mahallesi 532 parsel 133 dönüm, yine Sarayyeri Mahallesi 534 parsel 30 bönüm bulunan arazilerin belediye adına tesis edilmesine ilişkin olarak 5 soru sordu.

Tanal'ın soruları şöyle:

1- Yukarıda belirtilen yerde bulunan araziler belediye adına hangi usul ve yasaya göre tescil edilmiştir?

2- Bu tescil işlemi yapılırken 2644 sayılı Tapu Kanunu madde 21 dikkate alınmış mıdır? Dikkate alındı ise, fiili durum kanunun aradığı şartlara uygun mudur?

3- Usul ve yasaya aykırı olarak belediye adına taşınmaz tescili söz konusu ise sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

4- Tapu Kanunu madde 21 dikkate alınmadan usul ve yasaya aykırı olarak belediye adına tescil işlemi yapıldı ise, sorumlular hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ilgili hükümlerine göre (görevi kötüye kullanma-madde 257) suç duyurusunda bulunulmuş mudur?

5- Suç duyurusu yapılmadı ise, gerekçesi nedir? Suç duyurusunda bulunulacak mıdır?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.