BAŞDANIŞMAN GENÇLERE KUDÜS?Ü ANLATTI

BAŞDANIŞMAN GENÇLERE KUDÜS?Ü ANLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?ın Başdanışmanı Av. Özlem Zengin, TÜGVA Düzce İl Temsilciliğinin davetlisi olarak konferans vermek üzere Düzce?ye geldi.

Kültür merkezinde, ?Zamanın Ruhunu Gençlerle Yorumlamak? başlıklı bir konferans veren Zengin, Kudüs  ve İslam aleminin zor günlerden geçtiğini söyledi.

Trump'ın bütün dünyaya ne getireceğini düşünmeden vermiş olduğu kararın, daha büyük yaralara sebep olmamasını emeni ettiğini söyleyen Zengin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı'nı toplayacağını belirtti.

Zengin "Daha dün bizim parçamız olan Kudüs, kanıyor, yıllardır kanıyor. 1945'ten beri hayatı böyle,1-2 gün değil, orada insanlar bu savaşın içinde doğdu, büyüdü, öldü, dirileri devam ediyor. 16 yaşındaki çocuğun nasıl bir çemberin içine alındığını, hepimiz gördük." Dedi.

?Dünya bir şey arıyor, Türkiye de bir şey arıyor. Dünyanın aradığı şey, yeni bir ümit aslında.? Diyen Zengin, "Kudüs sonrasında ne olacak?" sorusunun cevabının belli olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cevabı bir yerde aramaya gerek yok. Dünya ne yapacak? Dünya aslında, biz ne yaparsak onunla şekillenecek. Biz bunu inşa etmiş olacağız. Cumhurbaşkanımız başkanlığında İslam İşbirliği Teşkilatı toplanacak, inşallah bir deklarasyon yayınlanacak. Bu deklarasyonda başta Müslüman ülkelere ama sadece onlara değil tüm dünyaya yayımlanacak. Kudüs'teki mesele, Müslüman dünyayı rahatsız ettiği kadar, enteresan belki ama Amerika'da Musevi asıllı bir kadın senatörün dahi itirazı oldu bu konuya. Kudüs, vicdanı olan herkesi rahatsız eden bir konu."

Kudüs'teki hukuksuzluğu yapanlara karşı direnç göstereceklerini vurgulayan Zengin, "Hukukla beraber, uluslararası hukuku hayata geçirerek bir direnç sağlayacağız. Elbette bunun devamında da ortaya konan da bu kendi değerler sistematiğimizin ürettiği bir yol, bir çözüm yolu aramaktır. Türkiye bunu yapıyor." şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.