GÜVENLİK İŞ ÜYELERİ BULUŞTU

GÜVENLİK İŞ ÜYELERİ BULUŞTU

Güvenlik İş Düzce İl Temsilcisi Mehmet Değerli ve Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ramazan Palak, güvenlik görevlilerinin bu toplumun vazgeçilmezleri olduğunu söyleyerek, yeni düzenleme ile taşerona verilecek kadro konusunda, güvenlik görevlilerinin ayrı bir statüde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladılar.

 

 

Düzce Güvenlik İş Sendikasına üye Özel Güvenlik görevlileri bugün kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, çeşitli kurumlarda görev yapan güvenlik görevlilerinin sorunları ve sendikanın faaliyetleri konuşuldu.

Taşeron olarak çalışan güvenlik görevlilerinin gündemde olan taşerona kadro  konusunda beklentilerinin olduğunu söyleyen Güvenlik İş Düzce Şube Başkanı Mehmet Değerli, kadrolaşmanın yolunun sendikaya üye olmak olduğunu belirtti.

Değerli, ?Süreçte bizi yaralayan, rencide eden, sendikaya geçerseniz sıkıntı yaşarsınız gibi, itham eden söylentiler var, en büyük işçi hareketi Türk İş?in bünyesindeki sendika olarak sayımız 50 binlere ulaşacak. Her kurumun birinci yüzü güvenlik görevlileridir. Olmazsa olmazıyız. Biz hayatın her alanında varız. Bu varlığımızı bilinçli bir şekilde hissettirmek zorundayız. Yeni bir sözleşmenin arifesindeyiz. Kadrolu olmanın yolu bir sendikaya üye olmaktan geçecek.? Dedi.

Güvenlik İş Genel Disiplin Kurulu Başkanı Ramazan Palak ise, taşerona kadro konusunda henüz net bir açıklama olmadığını söylerken, asıl önemli olanın güvenlik görevlilerinin kadroya nasıl geçeceği olduğunu dile getirdi.

Palak, ? Biz özel güvenlik görevlilerinin ayrı bir statüde, eğitimlerinin tamamen değiştiği, kimliklerinin tamamen değiştiği bir statüde kadroya geçmelerini istiyoruz. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sendika sizsiniz. Biz beraber mücadele ettiğimiz takdirde başaramayacağımız şey yoktur. Bizim yüksek seviyeye gelebilmemiz için öncelikle eğitim sistemini tamamen değiştirmemiz gerekiyor. Hiç birimiz gerçek anlamda bu eğitimi almadık. Hiçbir özel güvenlik çalışanı arkadaşımız, yetkisi, sorumluluğu nedir bilmiyor. Birileri bizim adımıza yasa düzenlemişler. Biz bu yasanı içinde yokuz? şeklinde konuştu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.