SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan ve Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi?nce yapılan duruşma sonucu geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Temel Karabacak ve Celal Furuncu, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı itiraz sonucu yeniden tutuklandı.

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu tespit edilerek KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu 27'si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına geçtiğimiz Kasım ayında başlanmıştı.

1 hafta süren Duruşmalar sonrası verilen arar kararda, firari olan ve  yakalama kararı bulunan sanıklar Eyüp Çakır, Fisun Çelik, İbrahim Çelik, İsmail Çolak, Murat Güner ve Samet Yılmaz'ın hakkındaki yakalama kararlarının devamına ve infazlarının beklenmesine karar verilirken, tutuklu sanıklardan Cemal Dinler, Celal Furuncu, Cengiz Düzgün, Ender Tuncel, Hasan Kaşık, Mustafa Celiloğlu, Muzaffer Bülbül (sağlık nedeni ile), Niyazi Bülbül, Osman Alper, Ömer Gülen, Sinan Özçelik, Şakir Furuncu, Tahsin Sezer, Temel Karabacak, Yusuf Akbaş, Yusuf Celiloğlu ve Yusuf Fikret Şimşek'in yurt dışına çıkış yasağı ile tahliyesine karar verilmişti.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı,  Temel Karabacak  ve Celal Furuncu?nun tahliyesine karar itiraz etmesi üzerine bugün her ikisi hakkında yeniden tutuklama kararı çıktı.  Düzce  İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün öğle saatlerinde 2 şahıs yeniden gözaltına alındı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.