DÜZCE'Yİ TEMSİL EDECEKLER

DÜZCE'Yİ TEMSİL EDECEKLER

 

Düzce Farabi Anadolu Lisesi ´´İlk Kurşun Dörtyol´´ Etwinning projesinde Düzce ilini temsil etmeye hak kazandı.

Düzce Farabi Anadolu Lisesi kız izci grubu, Almanca Öğretmeni Yasemin Topal Altundal önderliğinde, ´´İlk Kurşun Dörtyol´´ Etwinning projesinde Düzce temsil etmeye hak kazandı.

Son yıllarda yapılan araştırmalarda, Milli Mücadele? de düşmana karşı sıkılan ?? İlk Kurşun? un, Hatay Dörtyol?da 19 Aralık 1918? de Mehmet Çavuş (Mehmet KARA) tarafından atıldığı Genelkurmaylık arşivlerinin incelenmesinden ortaya çıktı.

İlk kurşunun atılışının 100. yılında belgesel niteliğinde Türkiye genelinde kutlamalar yapılacak. Öğrencilerin var olan tarih bilincini daha da geliştirebilmek için 100. yıl kutlamalarına kadar resim, şiir, kompozisyon, Almanca ve İngilizceyi de etkili bir şekilde kullanarak farklı çalışmalara imza atılması hedefleniyor.

Etwinning Projesinin amacı bunu 81 il 81 okulda farklı etkinliklerle duyurmak. Bu bağlamda ilk kurşunun atılışının 99. yılında TRT işbirliği ile Dörtyol Belediyesi tarafından hazırlatılan belgesel, öğrencilere izletilerek projenin ikinci ayağına geçildi.

Anadolu?yu temsilen 7 bölgeden seçilen illerin bir tanıtım VTR?si, Düzce ilini temsilen, Farabi Anadolu Lisesi tarafından okulun Almanca öğretmeni Yasemin Topal Altundal ve izcileri ile Konuralp? te Kırk Basamaklarda çekildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.