MİLLİ EMLAK'A TAHSİS EDİLMİŞ

MİLLİ EMLAK'A TAHSİS EDİLMİŞ

Dün akşam haber bültenimizde gündeme getirdiğimiz ? resmen doğa katliamı? başlıklı haberimizin ardından belediyeden açıklama geldi. Açıklamada arazi ve ağaç kesimiyle belediyenin ilgisi olmadığı bildirilirken, Milli Emlak?a tahsis edilen araziye özel bir şahsın özel okul yapacağı öğrenildi.Alanla ilgili başka iddia ise, adli tıp merkezi yapılacak olması.

 

 

Mamure köyünde, Melen Su Parkın hemen karşısında olan ve otopark yapılacağı söylenilen Arazideki ağaçların kesilmesini dünkü haber bültenimizde gündeme getirmiştik. İş makinelerinin kesilen ağaçların kütüklerinin üzerini toprakla örttüğünün yer aldığı haberimizin ardından belediyeden yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, arazinin  ve yapılan ağaç kesiminin belediye ile ilgisi olmadığı belirtilirken,Melen Su Park Projesinin tamamen dışında kalan ve mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğüne ait olan bu arazide Düzce Belediyesinin herhangi bir tasarrufta bulunmasının mümkün olmadığı kaydedildi. 

 

Belediye bu açıklamayı yaparken, daha önce Mamure Köyüne ait olan arazinin Milli Emlak?a tahsis edildiği ve kurumun ihaleyle verdiği özel bir şahsın araziye özel okul yapacağı öğrenildi. İddiaya göre, okul yapacak olan firma orman vasfında olmadığından dolayı alanı açmak için ağaçları kesti.

Özel okul iddiası dışında lana ilgili başka bir söylenti ise Düzce'ye yapılması planlanan Adli Tıp Merkezinin bu alan yapılacak olması. Ancak bu konuda da net bir bilgiye ulaşılamadı.

Orman vasfında olmadığı gerekçesi ile ağaçların kesildiği söylense de, Valilik oluru ile Milli Emlak?a geçen arazideki bu tepki alan doğa katliamı ile ilgili olarak Valiliğin ve Çevre şehirciliğin bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı da merak ediliyor. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.