KEŞİR BÜTÇE ÜZERİNE KONUŞTU

KEŞİR BÜTÇE ÜZERİNE KONUŞTU

 AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2018 Bütçesi Üzerine AK Parti grubu adına konuştu. Keşir, kadınların eğitime erişimi ile ilgili olarak, ?Geçmişte kadının eğitime erişiminde en büyük engeli koyanların, bugün kadın haklarının üzerinden AK Parti'yi sözde vurmaya kalkmaları bir hezeyandır, ayinesi iştir kişinin.? Şeklinde konuştu.

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi?nde bütçe görüşmeleri devam ederken, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2018 Bütçesi Üzerine AK Parti grubu adına konuştu.

AK PARTİ hükümetlerinin  iktidara geldiği günden bu yana Anayasa'nın sosyal devlet ilkesinin ete ve kemiğe büründüğünü söyleyen Keşir, siyasette ilk defa AK Parti döneminde büyük bir paradigma değişikliği yaşandığını ifade etti.

Keşir,  Yoksul, engelli, kimsesizlerle ilgili on beş yıldır yaptığımız çalışmaları burada tek tek anlatacak değilim, beş dakikaya sığdırmamız da mümkün değil bunu ama şu çok önemlidir: Bu on beş yıldır yaptığımız, sosyal politikalar adına yaptığımız düzenlemeler, fırsat eşitliği, eşit yurttaşlık haklarına erişimde dezavantajlıların ve umuda erişimlerinde, hayata ve geleceklerine umutla bakmalarında önemli, devrim niteliğinde düzenlemelerdir. Sosyal politikaların bütüncül bir şekilde ele alınması, çözüm odaklı yaklaşımın bir parçasıdır. Hiçbir sosyal konu, hiçbir sosyal sorun bir diğerinden ari ve ayrı değildir. Ailenin güçlendirilmesi ile kadın, engelli, çocuğun güçlendirilmesi asla birbirinin alternatifi, hasmı ve rakibi değildir. Ailenin güçlendirilmesinden, çözüm üretim kapasitesinin artırılmasından, güçlü ve sağlıklı aile yapımızı çoğaltmaktan korkmayınız. Burada farklı politik çıkarımlar yapmak insanlık gerçeğini reddetmektir. Sosyal politikalara bütüncül yaklaşım amacıyla tüm hizmet alanları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adı altında 2011 yılında tek çatı altında toplanmıştır.? Dedi.

Sosyal politikaların temeli fırsat eşitliğinin sağlanması olduğunu söyleyen Keşir,  en önemli fırsat eşitliği aracı olan eğitime erişimin önündeki engellerin kaldırılmasının Ak Parti?nin temel politikası olduğunu belirtti.

Keşir, ? Çünkü kadın ve dezavantajlı kesimlerin eğitim ile karar alma mekanizmaları ve istihdama katılımının artırılması en önemli mihenk taşıdır. AK PARTİ hükümetleri döneminde zorunlu eğitimin on iki yıla çıkarılması, taşımalı eğitim, şartlı nakit transferleri, başörtü özgürlüğünün sağlanması ve benzeri pek çok düzenlemeyle bugün 2002 yılında 13,5 olan kız çocuklarının üniversiteleşme oranı 44,4'e yükselmiştir. Geçmişte kadının eğitime erişiminde en büyük engeli koyanların, ikna odalarının mimarlarının bugün kadın haklarının üzerinden AK Parti'yi sözde vurmaya kalkmaları bir hezeyandır, ayinesi iştir kişinin.? Şeklinde konuştu.

İşsiz erkeğin eşine şiddet uygulamasını makul görenlerin bu devrim niteliğindeki düzenlemeleri anlamakta zorlanacağını söyleyerek CHP?ye göndermede bulunan Keşir,  

Kadın istihdamında yüzde 50' nin yakalandığını ifade ederek, ? Ama aradaki fark geçmiş dönemden günümüze gelen kadınlar arası yapılan ayrımcılıktan, eğitime erişimdeki sıkıntılardan dolayı kadının istihdama erişememesindeki aradaki farkı ancak kapatmaya çalışıyoruz.? Dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.