UZUNMUSTAFA?DA MANGALA GÜNLERİ

UZUNMUSTAFA?DA MANGALA GÜNLERİ

Uzunmustafa İlkokulu öğrencileri Mangala oynayarak keyifli dakikalar geçirdi. Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri  eşliğinde 3 gün süren turnuvada öğrenciler tarihi zeka oyununun inceliklerini öğrendi.

 

 

Uzunmustafa İlkokulu öğrencileri, Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri eşliğinde bilimsel açıdan zeka gelişimine etkisi kanıtlanmış, strateji oyunu mangalayı öğrendi.

Günümüzde bilgisayar oyunları dışında pek fazla oyun oynamayan çocuklar için Uzunmustafa ilkokulunda  yapılan mangala turnuvasında öğrenciler  eğlenceli dakikalar geçirdi.

Heyecanlı mücadelelerin yaşandığı turnuva ile ilgili bilgi veren Uzunmustafa İlkokulu Müdürü Bekir Gürler, 3 gündür devam eden Mangala turnuvası finalinde öğrencilere neler hissettiklerini sorarken, bu oyunun onlara neler kattığı konusunda da öğrencilerle sohbet etti. Öğrenciler de mangala oyununda kaybetseler de eğlendiklerini dile getirdiler.

Müdür Gürler, neden Mangala?yı seçtikleri konusunda ise, bazı lüzumsuz bağımlılıklardan uzak tutan bir zeka oyunu olması dolayısıyla tercih ettiklerini anlattı.

Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Necmi Günoğlu ise, Uzunmustafa ilkokulunda düzenlenen turnuvanın diğer okullarda da yapılmasını istediklerini söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.