ÇİFTÇİLERE ÖNEMLİ UYARI

ÇİFTÇİLERE ÖNEMLİ UYARI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2017 üretim yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuru süresini 31 Aralık 2017?e kadar uzattı.

 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" 16 Aralık 2017 tarih ve 30272 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona eriyor ve çiftçiler bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS'ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı giremiyordu.

Yapılan değişiklik ile Düzce'deki çiftçiler 2017 üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt başvurularını 31 Aralık 2017?e kadar yapılabilecek.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Alan Bazlı Fındık Gelir Desteğine son başvuru süresinin de 29 Aralık 2017?de dolduğunu bildirerek, çiftçilerin mağdur olmamaları için hem ÇKS hem de Fındık Alan Bazlı Gelir Desteğine  29 Aralık 2017 mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerektiğini belirtti.

ÇKS, Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olup başkaca fonksiyonlarının yanı sıra tarımsal destekleme araçlarının etkin ve rasyonel bir şekilde planlanması ve uygulanmasına hizmet ediyor. Bakanlıkça, ÇKS verileri gözetilerek çiftçilere tarımsal destekleme ödemeleri yapılıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.