Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün yakın tarihimizin en acı hadiselerinden birinin yıl dönümünü idrak ediyoruz. 11 Temmuz 1995'deSrebrenitza'da 10 binden fazla masum insanlık dışı yöntemlerle katledildiler. Katliam Avrupa'nın ortasında gerçekleşmiştir. Katliamın geldiği bilindiği halde Avrupa seyretti. Oradaki katliama seyirci kalanların üzerine yüzyıllarca silinmeyecek bir leke bırakmıştır.

Aynı leke bugün Suriye'de katledilenleri seyredenlerin üzerine sürülmüştür. Masumların ahı er yada geç çıkacak, sorumlular insanlık önünde hesabını verecektir. Bosna-Hersek'te katledilen kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bosna-Hersek'in efsane kahramını Aliya İzzetbegoviç'i rahmetle anıyorum. Vefatından saatler önce yatağında ziyaret etmiştim, kulağıma "Bosna size emanettir" demişti. Evet, Bosna, Boşnak kardeşlerimiz bize emanettir. Barış, refah için her türlü katkıyı vermeye devam edeceğimizi hatırlatak istiyorum.

Kardeş ülke Mısır, gerçekleştirdiği halk devriminin ardından demokratikleşmenin zorlu yolunda ilerliyor. Muhammed Mursi'yi kutluyor ve kendilerine başarılar diliyorum. Bu süreci zor da olsa aşacağına inanıyorum. Mısır, devrimin başladığı andan beri büyük yol kat etti. Mısır hak ettiği güzel günlere ulaşacaktır. Demokrasiden şunu öğrendik, kurallar bellidir, yola çıkıldıktan sonra yeni kurallar konulmaz. Yeni kurallar konulması Mısır halkının iradesine saygısızlıktır. Askeri Konseyin parlamentoyu yok sayması halkın iradesine saygısızlıktır. Türkiye olarak ihtiyaç duyulduğu her aşamada Mısır'ın yanında olmaya devam edeceğiz.

Afrika ülkesi Mali'de İslam medeniyetinin şaheseri olan Timbuktu şehrinin vahşete denk bir şekilde yıkıldığına dair haberler alıyoruz. Bu vandallık kendisini Müslüman addeden gruplar tarafından tekbirlerle yapılıyor. Timbuktu'da yapılmakta olan apaçık vandallıktır, tüm Müslümanları, tüm insanlığı endişe verici gelişmelere karşı tepki göstermeye davet ediyorum.

Geçtiğimiz hafta içinde Samsun başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi'nde afet sınırlarını aşan felaket yaşandı. Ölen 12 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. 2 milyon TL'lik destek Samsun Valiliğimize gönderildi. Selden etkilenen vatandaşlarımıza ödenmek üzere. Samsun'dan hemen sonra Rusya'da da afet yaşandı, 158 kişi öldü. Türkiye'de çarpık kentleşme ve yapılaşma sorunu var. Sel ve afet bölgelerinin ıslahı için çalışmalar başlattık. Kentsel Dönüşüm Yasası var mıydı, bunu AK Parti hükümetleri çıkardı. Ne kadar önlemler alırsanız alın, 100 yıllık afetler yaşanıyor. Can kaybını sıfıra indirmenin imkanı yok. Samsun'da hayatını kaybeden kardeşlerimizle ilgili olarak her türlü soruşturma yapılıyor. Sorumlular varsa gereken yapılacaktır. Bunu kendi siyasi çıkarları için ranta dönüştürmek isteyenlere fırsat verilmeyecektir. Herkes gerekli soruları sorabilirler, eleştirilerini yapabilirler ama bunu haksız, mesnetsiz karalama kampanyası şeklinde yapmak en hafifinden fırsatçılıktır. Orman ve Şehircilik Bakanlığı hemen inceleme başlattı ve rapor hazırladı. Canik'te gece 12'de yağmur başladı, sabah 5'e kadar sürdü. Dere yatağına konut inşa etmek gibi TOKİ ile ilgili bir durum yoktur. 500 yılda bir görülecek şekilde bir sel geliyor ve maalesef bodrum katlarındaki vatandaşlarımıza bedelini ödetiyor. Elbette ihmal, kusur varsa hesabı sorulacak.

Açıklama yapıyorlar, TOKİ'ye soruyorum size böyle bir yazı geldi mi, yok. Bunların cibilliyetinde bu var. Dürüstsen bu yazıyı ben gönderdim dersin ama böyle bir şey yok. Bunlara karşı da sessiz kalacak halimiz yok. Acılı aileler üzerinden rant devşirmeye kimse girmesin. TOKİ bu ülkenin en başarılı kurumlarından biridir. Ne oluyor CHP? Neden hemen TOKİ'yi yıkmaya çalışıyorsunuz? TOKİ, böyle saldırılarla yıkılacak bir kurum değil.

TOKİ'nin teslim ettiği 415 bin konut CHP Genel Başkanı'nın muhayyilesine sığmaz. TOKİ, yurt yapsın diyor. TOKİ zaten Türkiye'nin dört bir tarafında yurt inşa ediyor. Bunları görmüyor, görmezden geliyor, çapı bu çünkü. TOKİ'nin konutlarında sadece AK Partililer oturmuyor, CHP'liler, MHP'liler de oturuyor.

22 Haziran'da Akdeniz'de, uluslararası sularda bir test eğitim uçuşu yapan askeri uçağımız düştü. Kendilerine ulaşana kadar düştü dedik, düşürüldü demedik. Uzun aramalardan sonra naaşlara ulaşıldı, şehitlerimiz toprağa verildi.

Uçağımızla irtibatımız kesildiği andan itibaren Genelkurmay Başkanlığımız gerekli araştırmayı yaptı, açıklamaları yaptık. Uçağımız uluslarası hava sahasında, Suriye'den 13 mil uzakta vurulmuştur. 8.5 mile düşmüştür. Uçağımıza herhangi bir uyarı yapılmamıştır. Parçalar çıkarıldıktan sonra füze ile mi uçaksavarla mı düşürüldüğü ortaya konulacak. Suriye'nin 5 helikopteri hava sahamıza girdi, Ruslar 15 uçaklık bir filo ile hava sahamıza girdi. Uyarıldı ve daha sonra özür dilediler.

Gerçek ortaya konuldu. Siyasi parti genel başkanlarına bütün sunumlar yapıldı ve sorunuz var mı dedik. Kılıçdaroğlu'nun pilotlarımız sağ mı değil mi diye sorusu oldu. Bizden ayrıldıktan sonra kamuoyu ile paylaşılan şeyleri bizimle paylaştılar dedi. Kamuoyu paylaşılmayan ne varsa soracaksın, cevabı verilmiyorsa şu soruyu sorduk cevabını alamadık dersin.

Türkiye'de son derece ibretlik bir kampanya yürütülüyor. Milletimin bu kampanyaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Art niyetli bir Amerikan gazetesi uçağımızın Suriye karasularında vurulduğunu açıkladı. Pentagon'dan bir yetkili dediler. Bu ismi açıkla, açıklamazsan namertsin dedim. Niye isimlerini vermiyorsun, yalan üzerine geçiniyorlar. Burada vahim olan Türkiye'den bazı medya grupları ve CHP, Türkiye'nin yöneticilerine inanmıyor, ABD'nin tamamen yalan haber yayınlayan gazetesine inanıyorlar. Beşşar Esed, düşürülen uçakla ilgili konuşma ihtiyacı hissetmiyor çünkü Kılıçdaroğlu daha çok savunuyor. CHP, milli bir duruş sergilemiyor. Amerikan gazetesi orada seçimlerde mevcut iktidarı sıkıştırmak istiyor. Biz uygulanmak istenen bu senaryonun farkındayız. Benzeri senaryoları Türkiye'deki temsilciler vasıtasıyla böyle uyguladılar ama def edildi. Biz bu senaryoları geçmişte alt üst ettik, yarın da edeceğiz. Türkiye üzerinde operasyon gerçekleştirmesine izin vermeyiz. Hiç kimsenin Türkiye aleyhine senaryolar uygulamasına izin vermeyiz. Siyaset cephesinde kimin, kimin adına konuştuğunun bilinmesini isteriz. CHP Genel Başkanı'nın tavrı gayri milli bir tavırdır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı 16 Avrupa Birliği Bakanı'na mektup yazdı. Türkiye için ilham verici bir örnek ifadesini kullanıyorlar. Bunlara karşı yazdıkları mektupta Türkiye'yi övmeyin, Türkiye örnek ülke değil, ilham alınacak ülke değil yazıyor. Bu zat dışişleri bakanlığı da yaptı. Bu nasıl bir zihniyettir, bu nasıl bir hazımsızlıktır? Bir yabancı çıkıyor, sen bundan gurur duyacağın yerde rahatsız oluyorsun. Bunlar kendi hırsları adına ülkelerini karamaktan çekinmezler.

KPSS yapıldı, sınavın ardından terör örgütüne yakın sitede soru kitapçığı yayınlandı. İnsanları en hassas yerden vurdu. Terör örgütü bunu yapıyor, buna sahip çıkan CHP Genel Başkanı oluyor. Twitter Kılıçdaroğlu. Örgütlü olarak KPSS'de usulsüzlük gerçekleştirenler gözaltına alındı, 19 tanesi de tutuklandı. Biz bu oyunları düşürmeye devam edeceğiz.

CMK 250'de yapılan değişikle ilgili dezonformasyonlar bizi çok üzdü. Bu yasayı getiren bizdik, gerekli çalışmayı yaptık, Türkiye için iyi olduğunu düşündüğümüz değişiklikleri yaptık. 3. yargı paketiyle özgürlükler genişleyecektir. Tutuklu milletvekilleri ile ilgili konu, spekülasyona çok açık. O konuda takdir yargının. Kararı verecek olan mahkemelerdir. Siz adam mı bulamadınız milletvekili yapmak için. Tutuklu milletvekilleriyle ilgili parlamento çağrısına evet demedik, demeyeceğiz. Terörle ve darbeci anlayışlarla ilgili en ufak bir değişiklik yapılmadı.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.